Hiszek Benned-program: januárig lehet pályázni

2016. december 10., szombat 09:05

Pécs, 2016. december 10. - Január 16-ig lehet pályázni a sportkormányzat utánpótlást támogató Hiszek Benned Sport Program első körének 150 milliós keretére - jelentette be Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) ügyvezető igazgatója pénteken.

Virág Lajos a SOSZ Pécsen megtartott nyílt elnökségi ülését megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a magyarországi sportfejlesztési programok részeként a Hiszek Benned Sport Program keretében a kis és közepes sportegyesületek és szervezetek fejlesztését fél éven át - szeptember 15. és 2017. március 15. között, keresztféléves lebonyolítási rendszerrel - egy 150 millió forintos keretösszeg segíti.

hirdetés

 

Már futó, de más támogatásban még el nem számolt programok is bekerülhetnek a kiírásba - hívta fel a figyelmet Virág Lajos, aki hozzátette: a pályázók legfeljebb nyolcmillió forintos támogatást nyerhetnek el. Szólt arról is, hogy a program dokumentációja és részletei a sosz.hu honlapon elérhető.

 

Virág Lajos, a program alapvető szakmai céljának nevezte, hogy az egyesületek utánpótláskorú sportolóinak létszáma nőjön, de - mint mondta - lehetőséget teremt a tehetségek kiválasztására és gondozására is.

 

Czerpán István, az 1989-ben alapított SOSZ alelnöke elmondta: szervezetük "nagyon sokat tett a sportért (...) kevésbé látványos, de fontos feladatokat vállalt magára".

 

A Szolgáltató SOSZ elnevezésű programról közölte: annak keretében egyebek mellett jogsegély-szolgálatot, könyvelési, pénzügyi, pályázati, sportreklám- és marketing-tanácsadást, sportegészségügyi szolgáltatást biztosítanának, valamint különféle fórumok, konferenciák és rendezvények szervezésében nyújtanak segítséget.

 

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere a megyeszékhely sportsikereit - köztük a kosárlabdában elért eredményeket - felelevenítve méltatta a riói olimpián bronzérmes úszó Kenderesi Tamást. Annak a reményének is hangot adtt, hogy a kiírt pályázatra Pécsről is jelentkeznek kis- és közepes sportegyesületek, tovább gazdagítva a város sportéletét.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

otproba-regisztracios-csomag-tartalma400-1463334510.jpg

Budapest-Pécs, 2016. május 17. - Baranya megyébe érkezik június 11-én a Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata, amely a lakosságot igyekszik több sportágban is mozgósítani az idei ötkarikás játékok jegyében.

aulani-sinclair-youtube-1377014882.jpgBudapest/Pécs, 2013. augusztus 20., kedd (MTI) - Aulani Sinclair személyében amerikai bedobó érkezik a női kosárlabda NB I-ben szereplő PINKK Pécsi 424 csapatához. A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 22 éves, 185 centiméter magas tengerentúli játékos az Indiana Egyetem együttesétől kerül Pécsre.

Élvonalbeli pécsi kosárlabda-csapatok hét közbeni mérkőzéseinek eredményeiről számolunk be röviden.