Fuss-Érte-Megérte: százezrek a pécsi bölcsődéknek

2016. május 25., szerda 06:05

fuss-erte-megerte-foto-almasi-gabor400-1464143408.jpg

Pécs, 2016. május 25. - Várakozáson felüli létszámmal, több mint hatszáz nevezővel startolt május 21-én a civil összefogással megszervezett Fuss-Érte-Megérte jótékonysági futás. A fotókat Almási Gábor készítette.

Az önkéntes alapon felajánlott nevezési díjakból közel 350 ezer forint gyűlt össze, a szervezők a teljes összeget a Kisgyermek Szociális Intézmények számára juttatják el, akik az összegből fejlesztő játékokat vásárolnak a pécsi bölcsődék számára.

 

- A Kisgyermek Szociális intézmények vezetősége azon dolgozik, hogy a bölcsődei intézményrendszer gyermekvédelmi prevenció és családtámogatás szempontjából is fontos szolgáltatásokat tudjon megvalósítani. A szakmai minőségfejlesztésben - a szakdolgozók folyamatos továbbképzésén, a szolgáltatások differenciálásán túl - a tárgyi eszközök, a játékállomány folyamatos javítása, pótlása is feladat. A Fuss-Érte-Megérte jótékonysági akció a felnövekvő generációkért vállalt közös felelősség fontosságát hangsúlyozza, amellyel az adományozói kultúra minta példája valósult meg a civilek, a helyi önkormányzat és a piaci partnerek összefogásával - mondta a jótékonysági futás kapcsán Dallosné Kaurek Csilla, a PMJV Kisgyermek Szociális Intézmények igazgatója.

hirdetés

 

A célba érők jutalma az intézmény dolgozói által elkészített, az esemény logójával ellátott mézeskalácsérem volt. Az érmek két nap alatt készültek öt bölcsőde kollektívájának munkájával, 20 kg finomliszt, 10 kg porcukor, 50 db tojás, 5 liter méz, 30 zacskó mézeskalács fűszerkeverék és 30 zacskó sütőpor felhasználásával.

 

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett jótékonysági futás sikere bizonyítja, hogy van igény a hasonló családi sporteseményekre, ezért a program ötletgazdája és főszervezője, Dr. Herke-Fábos Kata létrehozza a Fuss-Érte-Megérte Alapítványt, amely a jövőben egy kuratórium segítségével választja ki a kedvezményezett intézményt.

 

fuss-erte-megerte-foto-almasi-gabor600-1464143598.jpg

 

A 2016. május 21-én első alkalommal megrendezett Fuss-Érte-Megérte jótékonysági családi futás főszervezője, ötletgazdája Dr. Herke-Fábos Kata. A kétgyermekes jogász doktorandusz érdeklődési területe a gyermekvédelem mellett a futás, számos versenyen vett részt és többek között a párizsi marathont is teljesítette. Szabadidejében mézeskalácsok készítésével foglalkozik, a jótékonysági futást három érdeklődési területének összekapcsolásával valósította meg. A résztvevők a Kossuth tértől a Király utcán át a Zsolnay negyedig futottak, ahol a pécsi bölcsődék dolgozói által készített mézeskalácsérmeket vehették át.

 

A futást megelőzően a szervezők demonstrációs jelleggel hívták fel figyelmet a gyermekvédelem és a családban rejlő erő fontosságára és a mozgás örömére. Ennek keretében a Kossuth téren gyermekvédelemmel, illetve gyermekjóléttel foglalkozó hatóságok bemutatkozására, valamint egészségügyi bemutatókra is sor került, emellett pedig sport programokat biztosítottak a gyermekek számára.

 

A futás fővédnöke Őri László, a humán területek felügyeletéért felelős alpolgármester volt.  Védnökként támogatta a kezdeményezést a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei Kirendeltsége, a Dél-Dunántúli régió gyermekvédelmi képviselője, valamint az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja. A rendezvény szakmai lebonyolításában közreműködött a PSN Zrt, támogatóként pedig számos pécsi vállalkozás és cég állt az esemény mögé.

 

Forrás: Dr. Herke-Fábos Kata

Kapcsolódó cikkek

hullamfurdo-uszoda-1407913179.jpgPécs, 2014. augusztus 11. - Augusztus 18-tól, hétfőtől augusztus 27-ig, szerdáig karbantartás miatt bezár a Hullámfürdő fedett sportuszodája. Ez idő alatt végzik el a szokásos éves gépészeti karbantartásokat, az 50 méteres versenymedence vegyszeres tisztítását és teljes vízcseréjét.

 

otproba-regisztracios-csomag-tartalma400-1463334510.jpg

Budapest-Pécs, 2016. május 17. - Baranya megyébe érkezik június 11-én a Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata, amely a lakosságot igyekszik több sportágban is mozgósítani az idei ötkarikás játékok jegyében.

duen-a123tesztrallye2015-0861-400-1427318544.jpgOrfű, 2015. március 26. - Kecskeméti Balázs pécsi navigátor és pilótája,  Klausz Kristóf egy új Peugeot 208 R2 versenygépet próbált ki hétvégén az orfűi A123 Teszt Rallye-n. Az új autóval a Junior Európa Bajnokságban folytatják majd a küzdelmeket.