Jótékonysági családi futás civil összefogással

2016. március 14., hétfő 08:00

fuss-erte-megerte-mezeskalacs400-1457861547.jpg

Pécs, 2016. március 14. - A gyermekvédelem iránt elhivatott jogász doktorandusz, két gyermekes édesanya kezdeményezésére, széleskörű civil összefogással jótékonysági családi futást rendeznek Pécsett 2016. május 21-én - tájékoztatta portálunkat a „Fuss-Érte-Megérte” kezdeményezés főszervező-ötletgazdája, Dr. Herke-Fábos Kata.

Dr. Herke-Fábos Kata érdeklődési területe a gyermekvédelem mellett a futás, számos versenyen vett részt és többek között a párizsi marathont is teljesítette. Szabadidejében mézeskalácsok készítésével foglalkozik, és a jótékonysági futást ennek a három területnek az összekapcsolásával valósítja meg.

 

A szervezésben civilek mellett a Minarik Ede Sportegyesület vállalt szerepet, a jótékonysági futás pedig részét képezi  a Zsolnay Kulturális Negyed által szervezett Zsolnay Piknik eseménysorozatnak.

 

A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő családi futás önkéntesen felajánlott nevezési díjaiból befolyt összeget a szervezők a Kisgyermek Szociális Intézmények számára juttatják el. A befutók jutalma az intézmény dolgozói által elkészített, az esemény logójával ellátott mézeskalácsérem.

hirdetés

 

A futást megelőzően a szervezők demonstrációs jelleggel szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekvédelem és a családban rejlő erő fontosságára és a mozgás örömére. Ennek keretében a Kossuth téren gyermekvédelemmel illetve gyermekjóléttel foglalkozó hatóságok bemutatkozására, valamint egészségügyi bemutatókra is sor kerül, emellett pedig sport programokat biztosítanak a gyermekek számára.

 

A demonstrációs futás rajtja: 2016. május 21., szombat 11.00 óra

 

A futás útvonala: Kossuth tér - Irgalmasok utcája - Széchenyi tér - Király utca - Búza téri körforgalom - Felsővámház utca - Major utca - Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvar.

 

A futás fővédnöke Őri László, a humán területek felügyeletéért felelős alpolgármester. Védnökként támogatja a kezdeményezést a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei Kirendeltsége, a Baranya megyei Gyermekjogi képviselő valamint a Pedagógiai Oktatási Központ. A rendezvény szakmai lebonyolításában közreműködik a PSN Zrt.

 

A szervezők örömmel nyugtázták, hogy hatósági oldalról számos intézmény jelentkezett védnöknek, azonban sajnálatos tény, hogy a megkeresések ellenére szponzorációs szempontból nem indult meg az érdeklődés az eseménnyel kapcsolatban.

 

Amennyiben a jótékonysági futás megszervezése pozitív tapasztalatokkal zárul, a szervezők a jövőben hagyományteremtő jelleggel szeretnék megrendezni a jótékonysági futást a védnökséget ellátó intézmények által delegált tagokból alakult kuratórium által javasolt intézmény javára.

 

Forrás és fotó: Dr. Herke-Fábos Kata, bővebben a Facebookon: közösség és esemény

 

fuss-erte-megerte-mezeskalacs600-1457861676.jpg

Kapcsolódó cikkek

fradi-pmfc1-20131130-mti400-1385876935.jpgA vendég Pécs bár korán hátrányba került, végül egy-egy öngóllal és 11-essel 2-1-re legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

magyarparalimpiaicsapat-melegito400-1472818722.jpg

Budapest, 2016. szeptember 3. - Negyvenhárom sportolóval indult Brazíliába a paralimpiai csapat. A sportolók hivatalos sportruházata, amelyben az éremátadáskor és a versenyhelyszíneken megjelennek, a magyar tulajdonú és magyar tervezőkkel dolgozó Tisza Cipő márka nevéhez köthető. A Tisza a sportruházat elkészítése mellett Ezüst fokozatú támogatóként segíti a csapat felkészülését.

klausz-kecskemeti400-1448573817.jpgBudapest, 2015. november 27. - Sűrű éve volt Klausz Kristófnak és pécsi navigátorának, Kecskeméti Balázsnak: a magyar mellett az osztrák országos rallye bajnokságnak is állandó szereplői voltak, emellett pedig az ERC egy-egy futamán is képviselték hazánk színeit. Az itthoni, illetve a szomszédjainknál rendezett utolsó fordulók is bőven tartogatottak meglepetéseket és izgalmakat Klauszéknak.