Formációs tánc-vb: nem lesz címvédés Pécsen

2016. november 20., vasárnap 07:00

Budapest-Pécs, 2016. november 20. - Biztosan nem lesz címvédés a pécsi WDSF Formációs Standard Világbajnokságon. A vb-aranyérmes német 1 TC Ludwigsburg ugyanis nem tudta kvalifikálni magát a december 4-i világversenyre. A magyar színeket két formáció, a Szigo TSE és a Szilver TSE képviseli azon a világbajnokságon, amely hatalmas show-t ígér - közölte a MOB Sajtószolgálat.

December 4-én Magyarországra figyel a táncos társadalom világszerte. Miután Minszk visszalépett a vb-rendezéstől, Magyarország beadta a pályázatát a világbajnokság megrendezésére, és nyert. A szervezők a döntés óta gőzerővel dolgoznak az előkészületeken.

hirdetés

 

Kialakult a végleges mezőny, és nagy meglepetésre nem találjuk az indulók között a regnáló világbajnok 1 TC Ludwigsburg formációját. A német bajnokságban a vb-aranyérmes ugyanis csak harmadik lett, így a Braunschweiger TSC és a Schwarz-Gold Göttingen érkezik Pécsre Németországból.

 

Magyarországot a Szigo TSE és a Szilver TSE képviseli a világbajnokságon.

 

- A világbajnokságon nagy hangsúlyt fektetünk a fénytechnikára, olyan látványelemek lesznek, amelyek még jobban kiemelik a produkciókat a parketten. Izgalmas versenyre számíthat mindenki, aki ellátogat Pécsre december 4-én. A vb-n kívül egy latin Grand Prix-t is rendezünk - számolt be az előkészületekről Kapronczai Balázs, a szervezőbizottság vezetője.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

testebreszto400-1464012136.jpg

Budapest, 2016. május 24. - A ’Nők napja’ tömegnyi hölgyet, kislányt, kismamát, nagymamát vonzott a Városligetbe vasárnap. Hatalmas futóünnep zajlott 10 350 nevezővel a 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán, melyen a fitneszprogramok is seregnyi érdeklődőt vonzottak.

Budapest, 2015. október 15. - Az Úszók Éjszakája egy, a Pikkelysömör Világnapon, október 29-én négy városban - Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden - egyszerre zajló nagyszabású jótékonysági rendezvény. Célja a pikkelysömörrel élőkért való kollektív kiállás. Az esemény minden helyszínén több ismert olimpikonnal, élsportolóval találkozhatnak a szurkolók és az úszni vágyók. A cél, hogy egy óra leforgása alatt a lehető legnagyobb távot teljesítsék adott város látogatói és olimpikonjai közösen, megdöntve így a tavalyi rekordot.

Matyi Dezső, a PMFC-Matias labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa elutasította az önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. által tett egyeurós ajánlatot. Az üzletember kedden az MTI-hez is eljuttatott nyílt levélben reagált az ajánlatra, amelyet "megalázónak" nevezett, az eljárást pedig "ingyencirkusznak" minősítette.