Első benyomások a 2016-os Eb labdájáról

2015. november 19., csütörtök 06:00

2016-eb-adidas-labda400-1447907751.jpgBudapest, 2015. november 19. - Az adidas Beau Jeu (ejtsd: „bó zsú”), azaz „szép játék” névre keresztelt labdájáról a francia labdarúgó válogatott legendás középpályása, Zinédine Zidane épp a norvégiai odavágó napján, november 12-én rántotta le a leplet.

A magyar válogatott tagjai először próbálták ki és mondták el véleményüket a játékszerről, amelyhez biztos, hogy sok emlékük fűződik majd még, hiszen a nemzeti csapat történelme során harmadszor jutott ki az Európa-bajnokságra.

 

Először Zinédine Zidane Instagram-oldalán volt látható a 2016-os labdarúgó-Eb csoportkörének hivatalos labdája, melynek neve magyarul annyit tesz, „szép játék”. A dizájnban, csak úgy, mint a korábbi években, ezúttal is a rendező ország színei a meghatározók: a francia nemzeti színek, a kék, a fehér és a piros mellett az UEFA Euro serleg, valamint az EURO és a 2016 feliratok díszítik a labdát.

hirdetés

 

A gyártó adidas 18 hónapon keresztül tervezte a Beau Jeu-t, megtartották a 2014-es világbajnokságon használt Brazuca legjobb tulajdonságait, de fejlesztettek a tapadásán és a repülés közbeni láthatóságán. A két modell egyébként ugyanolyan formájú panelekből áll össze, mivel ez a 2014-es innováció nagyon népszerűvé vált a játékosok körében. A franciaországi Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak november végéig megkapják a labdákat, így a játékosoknak hat hónapjuk lesz rá, hogy megismerkedjenek a játékszerrel. A magyar válogatott tagjaival az adidas már most, nem sokkal a történelmi kijutás után megismertette az új modellt, így kiderült az is, mik az első benyomások a 2016-os Európa-bajnokság csoportkörének hivatalos labdájáról.

 

- Az 1998-as, ugyancsak Franciországban rendezett nagy tornáról vannak először tiszta emlékeim, azon az adidas labdán is, nem véletlenül, a fehér mellett a kék és a piros szín dominált. Azonban a négy évvel későbbi, Dél-Korea és Japán közös rendezésű világbajnokság labdája volt az eddigi kedvencem, van is egy darab még a szülői házban, azóta féltve őrzöm. Annak a labdának a kinézete formabontó, újszerű és megjegyezhető volt, hiszen már nem a kocka panelekhez volt köthető rajta a minta, hanem teljesen elrugaszkodott attól. Ami a 2016-os Európa bajnokság hivatalos labdáját illeti: kapusként a legfontosabb, hogy minél kiszámíthatóbb legyen a labda, ne "szitáljon" a levegőben, az első tapasztalatok szerint ez a labda "kezelhető", "stabil", de alapvetően nagyon gyors. Öröm lesz vele ennyi idő után nagy tornán játszani. Nagyon várom! - mondta el véleményét a Beau Jeu-ról Bogdán Ádám, a magyar válogatott kapusa.

 

Lovrencsics Gergő is rögtön egy korábbi emlékezetes labdát idézett fel az új labda kapcsán: - A 2004-es Európa bajnokság labdájára, a Roteirora tisztán emlékszem, meglepő megjelenésével egyből megtetszett. A replikájával sokat játszottunk a grundon annak idején. Elmondhatatlanul jó érzés, hogy most a jövő évi Európa Bajnokságon résztvevő válogatott tagjaként beszélhetek az adidas új labdájáról. Első benyomásom, hogy van megfelelő súlya, gyorsat és erőset lehet vele lőni, kinézete pedig visszafogott, letisztult, ami nagyon tetszik. Remélem, hozzá segít minket minél több magyar gólhoz Franciaországban.

 

A csoportkör hivatalos labdája november 13. óta megvásárolható az üzletekben. Bővebb információ a gyártó adidas Facebook oldalán és honlapján.

 

Forrás: PRo Komm

Kapcsolódó cikkek

Labdasportok élvonalbeli pécsi csapatainak pénteki, szombati és vasárnapi mérkőzéseiről számolunk be röviden.

bukkosd-focipalya400-1441477768.jpgBükkösd, 2015. szeptember 6. - Megújult a bükkösdi iskola sportpályája. A régi pálya egy speciális, biztonságos és tartós bevonatot kapott és Magyarország egyik legkorszerűbb sportpályájává vált. A Mapei Kft. társadalmi felelősségvállalás programjának keretében megvalósult pályát id. Dárdai Pál avatta fel szeptember 1-jén, az iskolakezdés napján.

Harkány, 2014. november 22. - Harkányfürdőben játszik szimultánt a hazai és nemzetközi sakkvilág egyik legkiemelkedőbb játékosa, Faragó Iván nemzetközi nagymester, magyar sakkbajnok, sakkolimpiai és sakkcsapat-világbajnoki ezüstérmes játékos.