Bemutatkozott a csapatunk riói kollekciója

2015. augusztus 7., péntek 07:05

rioi-kollekcio1-400-1438889526.jpgBudapest, 2015. augusztus 7.  - Egy nap híján egy év múlva kezdődik a Riói Olimpia, amelyre már a Magyar Olimpiai Csapat is lelkesen készül. Bár az időpont még távolinak tűnik, az előkészületek javában zajlanak minden téren, a hivatalos sportruházat fejlesztése pedig már be is fejeződött. A 2016-os adidas-kollekciót a Várkert Bazárban mutatták be olimpikonjaink részvételével.

- Szöulban ’88-ban megtapasztaltam, hogy a jó sportruházatnak milyen fontos szerepe van az olimpiai sikerekben. Tudom, hogy amikor az olimpiai színpadra lépnek a magyar versenyzők, akkor a kényelem első számú, de az összetartozást, a csapatszellemet tükröző megjelenés is hozzásegíti őket a sikerhez. Arra kértük az adidas tervezőit, hogy olimpikonjaink 2016-os sportruházatának tervezésekor egyszerre tartsák szem előtt a technológiai fejlesztések fontosságát, a kényelmet és a kollekció nemzeti jellege is meghatározó legyen - mondta Borkai Zsolt, a MOB elnöke az új riói kollekcióról.

 

A nagyszabású divatbemutatón, amelyen az adidas 2016-os Magyar Olimpiai Csapat számára tervezett kollekcióját mutatták be, számos korábbi és leendő olimpikon is részt vett, hogy megnézzék a legújabb szereléseket.

hirdetés

 

A helyszínen kiderült: a tervező csapat számára a design szempontjából nagyon fontos volt, hogy egyszerű, de ikonikus darabokat tervezzenek a magyar olimpiai versenyzők számára. A MOB aktívan részt vett már a tervezés első fázisában és végigkísérte a folyamatot egészen az új kollekció megszületéséig. A ruha színvilágában az évtizedek óta megszokott bordó helyett a piros, fehér és a zöld színek köszönnek vissza, de azt egy merész váltással halványították, és így egészen új, modern érzést tükröznek, amely egyben a riói trópusi világgal is harmonizál.

 

A tervezők - akik az adidas németországi központjában magyar top atléták bevonásával dolgoztak az elmúlt több mint 2 évben a hazai szereléseken - azt remélik, hogy a szurkolók is érzik majd a magyar sportolók ruháján a múltat, a jelent és jövőt összekötő elemeket, amelyek mind egy célt szolgálnak, hogy sikerre vigyék a hazai sportolókat.

 

rioi-kollekcio3-1438889657.jpg

 

A bemutatón elmondták, hogy az adidas több szettet tervezett a versenyzőknek, melyek különböző funkciókkal bírnak. Ezek a pódium szettek, melyben reményeink szerint számos érmet sikerül majd átvenni a magyaroknak; a presentation modellek, melyekben olimpikonjaink bevonulnak majd; az ún. „village wear”, amelyet a versenyek között és az olimpiai faluban hordanak majd a csapattagok; valamint egyéb kiegészítők.

 

- Valami igazán újat akartunk alkotni a magyar csapat számára, egy olyan kollekciót, mely a maximális minőség és technológia mellett modern összhatással rendelkezik, és jól érzik benne magukat a sportolók. A kollekció nemcsak abban különleges, hogy szakított a hagyományokkal a design terén, de 2016-ban először a rajongók is megvásárolhatják pontosan azt a ruhát, amelyet bajnokaink viselnek majd a Riói Olimpián, ezzel is erősítve a szurkolás élményét - emelte ki Lengyel Zsolt, az adidas Budapest ügyvezető igazgatója az eseményen.

 

Az augusztus 5-i est különleges meglepetése volt az a speciális bemutató, amelyen olimpiai bajnokaink mutatták be az egykori nemzeti adidas melegítőjüket, amiben az eredményhirdetésükön a dobogó legfelső fokán állva átvették az aranyérmet. Felvonult Dunai Antal, Kulcsár Győző, Bóbis Ildikó, Martinek János, Kovács Antal, Kovács István, Storcz Botond, Foltán László, Vörös Zsuzsanna, Vajda Attila, Varga Tamás, Dombi Rudolf, valamint Fazekas Krisztina. 1968, Mexico City volt az első olimpia, amire az adidas textíliát is gyártott. Ettől az évtől kezdődően a mai napig megszakítás nélkül az adidas öltözteti olimpikonjainkat. Ilyen hosszú együttműködéssel rajtunk kívül csak a Német Olimpiai Bizottság büszkélkedhet.

 

Forrás: PRo Kommunikáció

 

rioi-kollekcio2-1438889599.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. november 19. - A PSN Zrt. Sportiskola jégkorong-szakosztályának asszisztálásával Csizi Péter országgyűlési képviselő és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója vágta át a szalagot a technikailag megújult Műjégpályán. A közönséget november 19-én, azaz ma reggel reggel 9-től várják.

Az elmúlt hétvégén a bajnoki tabella első helyezettjénél vendégeskedett a PVSK-Kronosz Kiadó, tegnap pedig - a mérkőzést megelőzően mindössze egy vereséggel álló - második helyezett MTK Törökbálint otthonában léptek pályára az NB I. B csoportos férfi kosarasok.

A PINKK szerda este hazai pályán kikapott a szlovák Rózsahegytől a női kosárlabda Európa Kupa hatodik, utolsó fordulójában, s végül nem jutott tovább. A vendég Lille a hajrában szerzett kosarakkal győzte le csütörtökön a PEAC-Pécset.