Zöldséges túrós tészta

2013. február 26., kedd 18:00

turos-teszta-zoldsegekkel-1361828404.jpgTúrós tészta? Persze, mindenki ismeri, bárki el tudja készíteni, lehet enni édesen vagy sósan, szalonnadarabkákkal... De miért ne próbáljnánk ki egy új formáját? Íme, a zöldséges túrós tészta!

Hozzávalók

  • 2 bébi póréhagyma vagy 1 normál
  • 2 szál zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 10 szál spárga
  • 2.5 dl zöldségleves
  • 5 ek sovány túró
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 1 nagy maréknyi mentalevél
  • 20 dkg egészséges tészta

Elkészítés
A zöldségeket megmossuk. A répát, zellerszárat, fokhagymát apró kockákra felaprítjuk  -  a spárgát, póréhagymát felszeleteljük.
Kevés olajban a zöldségeket 3 percig átsütjük, majd felöntjük a zöldséglevessel, és kb 5 percig rotyogtatjuk. Amikor a zöldségek puhák, és a leves többsége felszívódott, lehúzzuk a tűzhelyről.
Közben a tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, lecsepegtetjük.
A tésztát elkeverjük a párolt zöldségekkel, túróval, reszelt citrom héjjal. A mentalevelek felaprítjuk, a tésztába keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg sajtot reszelünk rá.
Melegen vagy langyosan tálaljuk.

hirdetés

 

(tutitippek.hu)

Kapcsolódó cikkek

kel-1357558387.jpg

A kelkáposzta levelei igen jól állják a kemény fagyokat is, mivel kevesebb vizet tartalmaznak, mint más káposztafélék. Főzés előtt a leveleket érdemes leforrázni. Puha rostjai miatt nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul. Tipp: ha kelkáposztát főzünk, a főzés idejére fedjük le az edényt egy (vagy több) szelet kenyérrel – ez a káposzta kellemetlen szagának nagy részét magába nyeli. 

turotorta-1372338846.jpg

Itt a nyár, és vele itt egy finom süti, ami tele van cseresznyével, meggyel és más gyümölcsökkel, melyek szemnek-szájnak ingerei.

kokusz-golyoa-1403506609.jpgAmikor először készítettünk repce (krém)mézet, a színéről egyből a marcipán jutott eszembe és az, vajon hogyan készíthetnék belőle marcipánt úgy, hogy a cukorra ne legyen szükség. A megoldás végtelenül egyszerű.