Ünnepi rakott csirkemell

2012. december 13., csütörtök 09:34

Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!

hozzávalók 6 főre

  • 1 kg burgonya
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt bacon szalonna
  • 3 nagy piros alma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk szerecsendió
  • bors
  • 1 tk rózsabors
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 15 dkg pannónia sajt

elkészítés

hirdetés
  1. A tepsi alját baconnel kibéleljük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, a bacon tetejére tesszük, sózzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk.
  3. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a burgonya tetejét betakarjuk vele.
  4. Megtisztítjuk a három almát és cikkekre szeleteljük, a csirkemellet letakarjuk vele, megszórjuk kevés fahéjjal, rózsaborssal, tetejére elszórva aszalt szilva szemeket rakunk.
  5. Mindezek tetejére kerül a tojással elkevert tejföl, végül a reszelt sajt.
  6. Fóliával letakava fél órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
hőlégkeveréses

nosalty.hu

Kapcsolódó cikkek

Még egyszer lazac! Ezúttal ragu formájában ajánljuk ezt a remek halat.lazac-darab-1355389358.jpg

orosz-borscs-leves-dsc-7080-1360263816.JPG

Ma főzzünk egy leves-különlegességet Oroszországból! Bár már közeleg a tavasz, szükséged lehet még egy finom húsos-paradicsomos-zöldséges levesre, ami Szibériában is melegíti testet-lelket.

csokilikor-1364667583.jpg

Csokilikőrt akár házilag is készíthetsz. Várd ezzel a locsolók hadát, díjazni fogják!