Ünnepi rakott csirkemell

2012. december 13., csütörtök 09:34

Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!

hozzávalók 6 főre

  • 1 kg burgonya
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt bacon szalonna
  • 3 nagy piros alma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk szerecsendió
  • bors
  • 1 tk rózsabors
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 15 dkg pannónia sajt

elkészítés

hirdetés
  1. A tepsi alját baconnel kibéleljük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, a bacon tetejére tesszük, sózzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk.
  3. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a burgonya tetejét betakarjuk vele.
  4. Megtisztítjuk a három almát és cikkekre szeleteljük, a csirkemellet letakarjuk vele, megszórjuk kevés fahéjjal, rózsaborssal, tetejére elszórva aszalt szilva szemeket rakunk.
  5. Mindezek tetejére kerül a tojással elkevert tejföl, végül a reszelt sajt.
  6. Fóliával letakava fél órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
hőlégkeveréses

nosalty.hu

Kapcsolódó cikkek

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!

marcipanos-turos-kalacs-n-1361828908.jpgLassan beköszönt a kalácsos időszak. Idén azonban a megszokott ízeket félretéve próbáljuk ki ezt a különleges marcipános-túrós kalácsot a Dr. Oetker ajánlásával!

turotorta-1372338846.jpg

Itt a nyár, és vele itt egy finom süti, ami tele van cseresznyével, meggyel és más gyümölcsökkel, melyek szemnek-szájnak ingerei.