Ünnepi rakott csirkemell
2012. december 13., csütörtök
09:34
Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!
hozzávalók 6 főre
- 1 kg burgonya
- 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg füstölt bacon szalonna
- 3 nagy piros alma
- 15 dkg aszalt szilva
- 1 tk fahéj
- 1 kk szerecsendió
- só
- bors
- 1 tk rózsabors
- 3,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 15 dkg pannónia sajt
elkészítés
- A tepsi alját baconnel kibéleljük.
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, a bacon tetejére tesszük, sózzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk.
- A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a burgonya tetejét betakarjuk vele.
- Megtisztítjuk a három almát és cikkekre szeleteljük, a csirkemellet letakarjuk vele, megszórjuk kevés fahéjjal, rózsaborssal, tetejére elszórva aszalt szilva szemeket rakunk.
- Mindezek tetejére kerül a tojással elkevert tejföl, végül a reszelt sajt.
- Fóliával letakava fél órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
nosalty.hu
Kapcsolódó cikkek
Farsang, fánkszezon... A tapasztalt háziasszonyoknak van már bevált receptjük, de sokan még a kísérletezési fázisban vannak. Az ő dolgukat megkönnyíti ez a szuperfinom, könnyű recept!