Ünnepi rakott csirkemell

2012. december 13., csütörtök 09:34

Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!

hozzávalók 6 főre

  • 1 kg burgonya
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt bacon szalonna
  • 3 nagy piros alma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk szerecsendió
  • bors
  • 1 tk rózsabors
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 15 dkg pannónia sajt

elkészítés

hirdetés
  1. A tepsi alját baconnel kibéleljük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, a bacon tetejére tesszük, sózzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk.
  3. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a burgonya tetejét betakarjuk vele.
  4. Megtisztítjuk a három almát és cikkekre szeleteljük, a csirkemellet letakarjuk vele, megszórjuk kevés fahéjjal, rózsaborssal, tetejére elszórva aszalt szilva szemeket rakunk.
  5. Mindezek tetejére kerül a tojással elkevert tejföl, végül a reszelt sajt.
  6. Fóliával letakava fél órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
hőlégkeveréses

nosalty.hu

Kapcsolódó cikkek

szalagos-fank-1359373955.jpg

Farsang, fánkszezon... A tapasztalt háziasszonyoknak van már bevált receptjük, de sokan még a kísérletezési fázisban vannak. Az ő dolgukat megkönnyíti ez a szuperfinom, könnyű recept!

Gomba, padlizsán, fasírt - és mindez együtt kirántva? Garantáltan felborzolja az ízlelőbimbóidat.

turotorta-1372338846.jpg

Itt a nyár, és vele itt egy finom süti, ami tele van cseresznyével, meggyel és más gyümölcsökkel, melyek szemnek-szájnak ingerei.