Tárkonyos csirkeraguleves
Egy kiadós ragulevessel bármikor jóllakhatunk. Íme egy könnyen elkészíthető recept az egyik legnépszerűbb raguleveshez.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 kanálnyi kacsazsír
- ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipetnyi só
- 3 dl főzőtejszín
- 1 citrom leve
- 3 közepes krumpli
- 1 kiskanál szárított tárkony
- kevés őrölt bors
Elkészítés:
A kacsazsírt megolvasztom a fazékban. Rádobom az apróra vágott vöröshagymát, megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor a fokhagymát is hozzáadom, végezetül a kockára vágott csirkemell következik. A húst alaposan kifehérítem, majd vízzel és a főzőtejszínnel felöntöm. Amíg takarékon fődögél a dolog, addig megpucolom és kockázom a krumplit, és kikeresem a mélyhűtőből a sárgarépa-borsó párost is. A zöldségeket a leveshez adom, sózom, borsozom, és közepes lángon hagyom főni. Amikor már majdnem jó minden, akkor hozzáadom a tárkonyt. Tálalás előtt belecsavarom a citrom levét. Az persze egyéni megítélés dolga, hogy kinek mikor kellően savanyú a leves, de általában fél és egy citrom közötti az a mennyiség, amely kellemesen elsavanyítja, de nem teszi ehetetlenné a ragut.
(www.etelek.info, kép: finomlesz.hu)