Tárkonyos csirkeraguleves

2013. március 6., szerda 18:24

Egy kiadós ragulevessel bármikor jóllakhatunk. Íme egy könnyen elkészíthető recept az egyik legnépszerűbb raguleveshez.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 kanálnyi kacsazsír
  • ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi só
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 citrom leve
  • 3 közepes krumpli
  • 1 kiskanál szárított tárkony
  • kevés őrölt bors

Elkészítés:
A kacsazsírt megolvasztom a fazékban. Rádobom az apróra vágott vöröshagymát, megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor a fokhagymát is hozzáadom, végezetül a kockára vágott csirkemell következik. A húst alaposan kifehérítem, majd vízzel és a főzőtejszínnel felöntöm. Amíg takarékon fődögél a dolog, addig megpucolom és kockázom a krumplit, és kikeresem a mélyhűtőből a sárgarépa-borsó párost is. A zöldségeket a leveshez adom, sózom, borsozom, és közepes lángon hagyom főni. Amikor már majdnem jó minden, akkor hozzáadom a tárkonyt. Tálalás előtt belecsavarom a citrom levét. Az persze egyéni megítélés dolga, hogy kinek mikor kellően savanyú a leves, de általában fél és egy citrom közötti az a mennyiség, amely kellemesen elsavanyítja, de nem teszi ehetetlenné a ragut.

hirdetés

 

(www.etelek.info, kép: finomlesz.hu)

Kapcsolódó cikkek

8-1354371027.jpg

A Mecsek legkedveltebb fűszernövényével...

turoslepenyeper-1360089010.jpg

A túró és a gyümölcs remek összhangja teszi fenségessé ezt az édes-savanykás finomságot. Nem kell félni: nem lesz ideje a túrónak megromlani.

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.