Pizza otthon - tészta-recept
2013. február 14., csütörtök
18:02
Pizzasütés otthon? Hát persze, csak kell egy jó tészta-recept, mert az bizony a legkényesebb része a pizzának. Az alábbiakban álljon itt egy jó tipp.
Hozzávalók 4 főre:
- 500 gramm „00”-ás liszt
- 500 gramm „0”-ás liszt
- 500 ml víz
- 1 evőkanál só
- 25 gramm élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- Csipetnyi cukor
Elkészítés
- Helyezzük a lisztet egy gyúródeszkára.
- Alakítsunk ki egy kis fészket a liszt halom közepén. Majd öntsük bele a langyos vízben feloldott cukrot és élesztőt.
- Kezdjük el gyúrni a tésztát, amíg felveszi a vizet. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat és sót, és gyúrjuk erősen. Amíg a tészta sima és rugalmas lesz. (Akár 20 percen keresztül is gyúrhatjuk a tésztát ahhoz, hogy szép puha legyen).
- Ezután kicsit belisztezve tegyük melegebb helyre.
- Fedjük le a tésztát, és hagyjuk állni kb. 3 órán keresztül, amíg megkel.
- Miután megkelt a tészta, elkezdhetjük kinyújtani, majd megrakhatjuk a finom feltétekkel.
(olaszreceptek.hu)
Kapcsolódó cikkek
Igazi ínyencség a vadhús kedvelőinek. Persze elkészíthető marhahúsból is, ha épp nincs kéznél a puska. Csak óvakodjunk az angliai importmarhától! :)