Pizza otthon - tészta-recept

2013. február 14., csütörtök 18:02

300286-svetik-1360862802.jpg

Pizzasütés otthon? Hát persze, csak kell egy jó tészta-recept, mert az bizony a legkényesebb része a pizzának. Az alábbiakban álljon itt egy jó tipp.

Hozzávalók 4 főre:

  • 500 gramm „00”-ás liszt
  • 500 gramm „0”-ás liszt
  • 500 ml víz
  • 1 evőkanál só
  • 25 gramm élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Csipetnyi cukor

Elkészítés

hirdetés

 

  1. Helyezzük a lisztet egy gyúródeszkára.
  2. Alakítsunk ki egy kis fészket a liszt halom közepén. Majd öntsük bele a langyos vízben feloldott cukrot és élesztőt.
  3. Kezdjük el gyúrni a tésztát, amíg felveszi a vizet. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat és sót, és gyúrjuk erősen. Amíg a tészta sima és rugalmas lesz. (Akár 20 percen keresztül is gyúrhatjuk a tésztát ahhoz, hogy szép puha legyen).
  4. Ezután kicsit belisztezve tegyük melegebb helyre.
  5. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk állni kb. 3 órán keresztül, amíg megkel.
  6. Miután megkelt a tészta, elkezdhetjük kinyújtani, majd megrakhatjuk a finom feltétekkel.

 

 

(olaszreceptek.hu)

 

Kapcsolódó cikkek

mustang8438036370-1360782652.jpg

Igazi ínyencség a vadhús kedvelőinek. Persze elkészíthető marhahúsból is, ha épp nincs kéznél a puska. Csak óvakodjunk az angliai importmarhától! :)

kokusz-golyoa-1403506609.jpgAmikor először készítettünk repce (krém)mézet, a színéről egyből a marcipán jutott eszembe és az, vajon hogyan készíthetnék belőle marcipánt úgy, hogy a cukorra ne legyen szükség. A megoldás végtelenül egyszerű.

francia-hagymaleves400-1361830145.jpgEgyszerű, olcsó, gyors és mindenki szereti. Igen, ez a francia hagymaleves, ami soha nem megy ki a divatból. Piritóssal és reszelt sajttal a legfinomabb!