Pizza otthon - tészta-recept

2013. február 14., csütörtök 18:02

300286-svetik-1360862802.jpg

Pizzasütés otthon? Hát persze, csak kell egy jó tészta-recept, mert az bizony a legkényesebb része a pizzának. Az alábbiakban álljon itt egy jó tipp.

Hozzávalók 4 főre:

  • 500 gramm „00”-ás liszt
  • 500 gramm „0”-ás liszt
  • 500 ml víz
  • 1 evőkanál só
  • 25 gramm élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Csipetnyi cukor

Elkészítés

hirdetés

 

  1. Helyezzük a lisztet egy gyúródeszkára.
  2. Alakítsunk ki egy kis fészket a liszt halom közepén. Majd öntsük bele a langyos vízben feloldott cukrot és élesztőt.
  3. Kezdjük el gyúrni a tésztát, amíg felveszi a vizet. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat és sót, és gyúrjuk erősen. Amíg a tészta sima és rugalmas lesz. (Akár 20 percen keresztül is gyúrhatjuk a tésztát ahhoz, hogy szép puha legyen).
  4. Ezután kicsit belisztezve tegyük melegebb helyre.
  5. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk állni kb. 3 órán keresztül, amíg megkel.
  6. Miután megkelt a tészta, elkezdhetjük kinyújtani, majd megrakhatjuk a finom feltétekkel.

 

 

(olaszreceptek.hu)

 

Kapcsolódó cikkek

bodzaszorp-1370271005.jpg

Az idei június eleji időjárás nem kedvez a nyári hangulatnak, de rásegíthetünk a kánikula egyik legjellegzetesebb italával, a bodzaszörppel! Az otthoni sokkal fínomabb, mint a bolti, és elkészíteni egyáltalán nem ördöngősség.

marcipanos-turos-kalacs-n-1361828908.jpgLassan beköszönt a kalácsos időszak. Idén azonban a megszokott ízeket félretéve próbáljuk ki ezt a különleges marcipános-túrós kalácsot a Dr. Oetker ajánlásával!

lazacleves-sz-1355387972.jpgSvédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!