Pizza otthon - tészta-recept

2013. február 14., csütörtök 18:02

300286-svetik-1360862802.jpg

Pizzasütés otthon? Hát persze, csak kell egy jó tészta-recept, mert az bizony a legkényesebb része a pizzának. Az alábbiakban álljon itt egy jó tipp.

Hozzávalók 4 főre:

  • 500 gramm „00”-ás liszt
  • 500 gramm „0”-ás liszt
  • 500 ml víz
  • 1 evőkanál só
  • 25 gramm élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Csipetnyi cukor

Elkészítés

hirdetés

 

  1. Helyezzük a lisztet egy gyúródeszkára.
  2. Alakítsunk ki egy kis fészket a liszt halom közepén. Majd öntsük bele a langyos vízben feloldott cukrot és élesztőt.
  3. Kezdjük el gyúrni a tésztát, amíg felveszi a vizet. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat és sót, és gyúrjuk erősen. Amíg a tészta sima és rugalmas lesz. (Akár 20 percen keresztül is gyúrhatjuk a tésztát ahhoz, hogy szép puha legyen).
  4. Ezután kicsit belisztezve tegyük melegebb helyre.
  5. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk állni kb. 3 órán keresztül, amíg megkel.
  6. Miután megkelt a tészta, elkezdhetjük kinyújtani, majd megrakhatjuk a finom feltétekkel.

 

 

(olaszreceptek.hu)

 

Kapcsolódó cikkek

tiramisufragole-1362590561.jpg

Tiramisu újragondolva. A sajtos-piskótás finomságot feldobhatjuk egy kis gyümölcsös ízesítéssel.

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.

smarni-1370607504.jpg

A császármorzsának rengeteg változata létezik, az eredeti receptet azonban Ausztriában kell keresnünk. Magyaroknak lehet, hogy furcsán hangzik, hogy sem darát, sem burgonyát nem tartalmaz - ellenben annál ízletesebb!