Mustáros nyúl medvehagyma mártással

2012. december 13., csütörtök 08:41

8-1354371027.jpg

A Mecsek legkedveltebb fűszernövényével...

Hozzávalók:

  • 1 db nyúl
  • 2 evőkanál francia mustár
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 db póréhagyma
  • 100 ml fehérbor
  • 300 ml zöldségkeverék
  • 3 evőkanál tejszín
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 3 evőkanál medvehagyma

Daraboljuk fel, majd tegyük bele a nyulat egy lábosba. Oldjunk fel egy teáskanál mennyiségű sót kb. fél liter vízben, ezt öntsük a nyúlra, fedjük le, és hagyjuk ázni egy éjszakán át. Keverjük össze a mustárt egy kevés sóval és borssal, majd ezzel a páccal kenjük be a nyulat, ezután hagyjuk néhány órát a pácban. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Egy öntött vas serpenyőbe tegyünk egy teáskanál vajat, egy nagyobb darab finomra vágott póréhagymát, és a nyulat, majd pirítsuk addig amíg enyhén barna nem lesz, majd adjunk hozzá 1 dl fehérbort, és a zöldség köretet (brokkoli, spenót, tavaszi zöldségek) esetleg gyümölcsdarabokat. Fedjük le a nyulat és tegyük a sütőbe 2 órára, addig amíg könnyen le nem jön a hús a csontokról. Ha kész van, távolítsuk el a nyulat a serpenyőből, a levet hagyjuk egy 5 percig. Főzzünk le egy kevés tésztát. A maradék lével keverjük össze az apróra vágott medvehagymát és a tejszínt, adjuk hozzá a főtt tésztát. Öntsük a nyúl tetejére, díszítsük tetszés szerint zöldséggel.
 

hirdetés

(receptek.net)

Kapcsolódó cikkek

kokusz-golyoa-1403506609.jpgAmikor először készítettünk repce (krém)mézet, a színéről egyből a marcipán jutott eszembe és az, vajon hogyan készíthetnék belőle marcipánt úgy, hogy a cukorra ne legyen szükség. A megoldás végtelenül egyszerű.

Egy igazi ínyencség az ünnepekre.

vagdalt-sz-1355388808.jpgEgyszerű alapanyagok, nagyszerű végeredmény. Salátával tálalva méltó résztvevője az ünnepi vacsorának.