Fincsi túrós-epres lepénykék
A túró és a gyümölcs remek összhangja teszi fenségessé ezt az édes-savanykás finomságot. Nem kell félni: nem lesz ideje a túrónak megromlani.
Elkészítési idõ: 20 perc.
Hozzávalók:
- 50 dkg SPAR tehéntúró
- 1,5 dl SPAR tej
- 4 SPAR tojás
- csipet só
- 15 dkg finomliszt
- 1 mokkáskanál SPAR sütõpor
- SPAR étolaj
A túrót a tejjel, és a tojások sárgájával lazán összeforgatjuk. Megsózzuk, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
Egy teflon serpenyő alját kevés olajjal kikenjük, majd a tésztából egy nagyobb evőkanállal 4 egyforma halmot rakunk bele. A lepényeket kissé ellapítjuk, majd oldalanként kb. 2 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a lepények tetejét mézzel megkenjük, majd a megmosott és félbevágott eperrel gazdagon megrakjuk.
(Forrás: spar.hu)
Svédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!
Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!