Fincsi túrós-epres lepénykék

2013. február 5., kedd 19:24

turoslepenyeper-1360089010.jpg

A túró és a gyümölcs remek összhangja teszi fenségessé ezt az édes-savanykás finomságot. Nem kell félni: nem lesz ideje a túrónak megromlani.

Elkészítési idõ: 20 perc.

 

Hozzávalók:

- 50 dkg SPAR tehéntúró

hirdetés

- 1,5 dl SPAR tej

- 4 SPAR tojás

- csipet só

- 15 dkg finomliszt

- 1 mokkáskanál SPAR sütõpor

- SPAR étolaj

 

A túrót a tejjel, és a tojások sárgájával lazán összeforgatjuk. Megsózzuk, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

Egy teflon serpenyő alját kevés olajjal kikenjük, majd a tésztából egy nagyobb evőkanállal 4 egyforma halmot rakunk bele. A lepényeket kissé ellapítjuk, majd oldalanként kb. 2 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a lepények tetejét mézzel megkenjük, majd a megmosott és félbevágott eperrel gazdagon megrakjuk.

 

 

 

(Forrás: spar.hu)

Kapcsolódó cikkek

Minden gyerek izgatottan várja a karácsonyt. Itt az ideje ráhangolódni egy közös mézeskalács sütéssel!

Egy igazi ínyencség az ünnepekre.

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.