Fincsi túrós-epres lepénykék

2013. február 5., kedd 19:24

turoslepenyeper-1360089010.jpg

A túró és a gyümölcs remek összhangja teszi fenségessé ezt az édes-savanykás finomságot. Nem kell félni: nem lesz ideje a túrónak megromlani.

Elkészítési idõ: 20 perc.

 

Hozzávalók:

- 50 dkg SPAR tehéntúró

hirdetés

- 1,5 dl SPAR tej

- 4 SPAR tojás

- csipet só

- 15 dkg finomliszt

- 1 mokkáskanál SPAR sütõpor

- SPAR étolaj

 

A túrót a tejjel, és a tojások sárgájával lazán összeforgatjuk. Megsózzuk, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

Egy teflon serpenyő alját kevés olajjal kikenjük, majd a tésztából egy nagyobb evőkanállal 4 egyforma halmot rakunk bele. A lepényeket kissé ellapítjuk, majd oldalanként kb. 2 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a lepények tetejét mézzel megkenjük, majd a megmosott és félbevágott eperrel gazdagon megrakjuk.

 

 

 

(Forrás: spar.hu)

Kapcsolódó cikkek

bodzaszorp-1370271005.jpg

Az idei június eleji időjárás nem kedvez a nyári hangulatnak, de rásegíthetünk a kánikula egyik legjellegzetesebb italával, a bodzaszörppel! Az otthoni sokkal fínomabb, mint a bolti, és elkészíteni egyáltalán nem ördöngősség.

30-1354442082.jpgRózsaszín folyadék, amiben fehér szemcsék (nyilván liszttel elegy tejföl), vagy szőrős dolgok úszkálnak - sok helyen sajnos még mindig ez a gyümölcsleves. De most itt van egy szuper, nyári változat!

tepertos-pogacsa-citromhab-blogspot-hu1-400-1384962265.jpgMaradék tepertő újrahasznosításának egyik lehetséges módja.