Fincsi túrós-epres lepénykék

2013. február 5., kedd 19:24

turoslepenyeper-1360089010.jpg

A túró és a gyümölcs remek összhangja teszi fenségessé ezt az édes-savanykás finomságot. Nem kell félni: nem lesz ideje a túrónak megromlani.

Elkészítési idõ: 20 perc.

 

Hozzávalók:

- 50 dkg SPAR tehéntúró

hirdetés

- 1,5 dl SPAR tej

- 4 SPAR tojás

- csipet só

- 15 dkg finomliszt

- 1 mokkáskanál SPAR sütõpor

- SPAR étolaj

 

A túrót a tejjel, és a tojások sárgájával lazán összeforgatjuk. Megsózzuk, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

Egy teflon serpenyő alját kevés olajjal kikenjük, majd a tésztából egy nagyobb evőkanállal 4 egyforma halmot rakunk bele. A lepényeket kissé ellapítjuk, majd oldalanként kb. 2 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a lepények tetejét mézzel megkenjük, majd a megmosott és félbevágott eperrel gazdagon megrakjuk.

 

 

 

(Forrás: spar.hu)

Kapcsolódó cikkek

turos-teszta-zoldsegekkel-1361828404.jpgTúrós tészta? Persze, mindenki ismeri, bárki el tudja készíteni, lehet enni édesen vagy sósan, szalonnadarabkákkal... De miért ne próbáljnánk ki egy új formáját? Íme, a zöldséges túrós tészta!

Gomba, padlizsán, fasírt - és mindez együtt kirántva? Garantáltan felborzolja az ízlelőbimbóidat.

torta-sz-1355387006.jpgEgy igazán ínycsiklandozó desszert karácsonyra!