Eperkrémleves
Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.
Hozzávalók:
- 4 dl tej,
- 1 evőkanál vaj,
- 1 evőkanál liszt,
- cukor
- citromlé
- eper
- fél pohár tejszín
Elkészítés:
Forraljunk fel 4 dl tejet, adjunk hozzá kis darabokban 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál liszt keverékét. Forraljuk jól össze, és hűtsük le jól.
Tisztítsuk meg az epret, mossuk meg alaposan, tegyünk félre belőle egy marékkal. A besűrített tejet a maradék becukrozott eperrel, citromlével, vaníliával és fél pohárnyi tejszínnel turmixoljuk össze. Finom lyukú szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Jól lehűtve tálaljuk, a maradék eperrel, tejszínhabbal, mentalevéllel díszítsük.
(hu.wikibooks.org - Szakácskönyv)