Eperkrémleves

2013. május 22., szerda 20:26

strawberrymintsoup-1369247458.jpg

Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.

Hozzávalók:

  • 4 dl tej,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • cukor
  • citromlé
  • eper
  • fél pohár tejszín

Elkészítés:
Forraljunk fel 4 dl tejet, adjunk hozzá kis darabokban 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál liszt keverékét. Forraljuk jól össze, és hűtsük le jól.
Tisztítsuk meg az epret, mossuk meg alaposan, tegyünk félre belőle egy marékkal. A besűrített tejet a maradék becukrozott eperrel, citromlével, vaníliával és fél pohárnyi tejszínnel turmixoljuk össze. Finom lyukú szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Jól lehűtve tálaljuk, a maradék eperrel, tejszínhabbal, mentalevéllel díszítsük.

hirdetés

 

(hu.wikibooks.org - Szakácskönyv)

Kapcsolódó cikkek

sved-husgomboc-ceklaval-1361822606.jpgA darált hús feldolgozásának egyszerű és nagyszerű módja a svéd húsgombóc, aminek számtalan változata közül itt most egy céklásat mutatunk be. Krumplipürével vagy krumplisalátával kiegészítve kész is a finom ebéd.

30-1354442082.jpgRózsaszín folyadék, amiben fehér szemcsék (nyilván liszttel elegy tejföl), vagy szőrős dolgok úszkálnak - sok helyen sajnos még mindig ez a gyümölcsleves. De most itt van egy szuper, nyári változat!

Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!