Eperkrémleves

2013. május 22., szerda 20:26

strawberrymintsoup-1369247458.jpg

Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.

Hozzávalók:

  • 4 dl tej,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • cukor
  • citromlé
  • eper
  • fél pohár tejszín

Elkészítés:
Forraljunk fel 4 dl tejet, adjunk hozzá kis darabokban 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál liszt keverékét. Forraljuk jól össze, és hűtsük le jól.
Tisztítsuk meg az epret, mossuk meg alaposan, tegyünk félre belőle egy marékkal. A besűrített tejet a maradék becukrozott eperrel, citromlével, vaníliával és fél pohárnyi tejszínnel turmixoljuk össze. Finom lyukú szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Jól lehűtve tálaljuk, a maradék eperrel, tejszínhabbal, mentalevéllel díszítsük.

hirdetés

 

(hu.wikibooks.org - Szakácskönyv)

Kapcsolódó cikkek

8-1354371027.jpg

A Mecsek legkedveltebb fűszernövényével...

tok-1382293929.jpgFinom spárgatökkel és csirkével kombinált különleges recept, amely hamar elkészíthető.

francia-hagymaleves400-1361830145.jpgEgyszerű, olcsó, gyors és mindenki szereti. Igen, ez a francia hagymaleves, ami soha nem megy ki a divatból. Piritóssal és reszelt sajttal a legfinomabb!