Egy fantasztikus gyümölcsleves, ha unalmas már a meggy!

2012. december 2., vasárnap 10:49

30-1354442082.jpgRózsaszín folyadék, amiben fehér szemcsék (nyilván liszttel elegy tejföl), vagy szőrős dolgok úszkálnak - sok helyen sajnos még mindig ez a gyümölcsleves. De most itt van egy szuper, nyári változat!

Hozzávalók (4 fő):

  • 1 ananász konzerv
  • 2 őszibarack
  • 1 natúrjoghurt
  • 2 banán
  • kis vaníliafagyi
  • kis sárgadinnyés Cappy
  • kevés cukor vagy méz az ízesítéshez
  • egy kis fahéj
  • egy kis citromlé

A barackot megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. Elhelyezzük egy edényben, ráborítjuk az ananászkonzerv tartalmát is, amiből nem biztos, hogy az egészre szükség lesz. Ha szeretjük magában, hagyhatunk egy kis gyümölcsöt és levet is még a doboz aljában. Ha az ananász nagyobb darabokban, vagy karikákban van, azt is vágjuk össze. Öntsünk rá kb. 1 dl-t a Cappy gyümölcsléből. Az egyik banánt szintén vágjuk bele, a másikat nagyon kevés tejjel, cukorral (vagy mézzel) és citromlével ízesítve leturmixoljuk. Vegyük ki a gyümölcsöket a léből, a lét pedig keverjük össze a leturmixolt banánnal és a natúr joghurttal (itt is hagyjunk egy keveset a dobozban.) Kóstoljuk meg, hogy stimmelnek-e az ízek, majd több kisebb műanyagedényben tegyük be a fagyasztóba! A rendes megfagyáshoz várnunk kell néhány órát.

Ha kivettük, tegyük egy keverőtálba, és adagoljunk mellé kb. 5 ek. vaníliafagyit, és turmixoljuk össze az egészet. (A legjobb a botmixer!) Ne várjuk meg, amíg folyik az egész, inkább törekedjünk rá, hogy megőrizze a fagyis állagát. Ezután tegyük vissza bele a gyümölcsöt, majd merjük ki a tányérokba. Minden tányérba helyezzünk még egy kis vaníliafagyit, és pár csöpp joghurttal is díszíthetjük, esetleg még egy kis citromhéjjal, ha maximalisták vagyunk.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

brassoi-1355387474.jpgVan ennél egyszerűbb és laktatóbb étel a világon? Íme egy remek brassói recept szárnyasból.

tepertos-pogacsa-citromhab-blogspot-hu1-400-1384962265.jpgMaradék tepertő újrahasznosításának egyik lehetséges módja.

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.