Dorozsmai molnárponty
Elkészítés ideje: 40 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 2 db MAGGI Magyaros Halászlékocka
- 1 evőkanál MAGGI Ízvarázs Piros Magyaros
- 60 dkg filézett ponty
- 30 dkg csuszatészta
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl étolaj
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A megmosott, jól lecsepegtetett pontyszeleteket enyhén besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és sütésig félretesszük.
Megtisztítjuk a gombát, paradicsomot, paprikát, és felkockázzuk. MAGGI Halászlékockával ízesített vízben kifőzzük a csuszatésztát, lecsöpögtetjük, egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk, s melegen tartjuk. A zöldségeket kevés hevített vajon megfonnyasztjuk, 1 evőkanál MAGGI Piros Magyaros Ízvarázs ételízesítővel ízesítve, felöntjük 1/2 l halászlével. Behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel, s felforraljuk. Kevés forró olajon ropogósra sütjük az előkészített pontyszeleteket, tálaláskor a csuszatésztára helyezzük, majd bevonjuk a paprikás gombamártással. Tejföllel megöntözzük.
(maggi.hu)
A túró és a gyümölcs remek összhangja teszi fenségessé ezt az édes-savanykás finomságot. Nem kell félni: nem lesz ideje a túrónak megromlani.
Itt a nyár, és vele itt egy finom süti, ami tele van cseresznyével, meggyel és más gyümölcsökkel, melyek szemnek-szájnak ingerei.