Dorozsmai molnárponty

2012. december 13., csütörtök 10:23

dorozsmai-ponty-1355390726.jpg

Hagyományos recept, különleges íz az asztalon.

Elkészítés ideje: 40 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

 

  • 2 db MAGGI Magyaros Halászlékocka
  • 1 evőkanál MAGGI Ízvarázs Piros Magyaros
  • 60 dkg filézett ponty
  • 30 dkg csuszatészta
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl étolaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

hirdetés


A megmosott, jól lecsepegtetett pontyszeleteket enyhén besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és sütésig félretesszük.

Megtisztítjuk a gombát, paradicsomot, paprikát, és felkockázzuk. MAGGI Halászlékockával ízesített vízben kifőzzük a csuszatésztát, lecsöpögtetjük, egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk, s melegen tartjuk. A zöldségeket kevés hevített vajon megfonnyasztjuk, 1 evőkanál MAGGI Piros Magyaros Ízvarázs ételízesítővel ízesítve, felöntjük 1/2 l halászlével. Behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel, s felforraljuk. Kevés forró olajon ropogósra sütjük az előkészített pontyszeleteket, tálaláskor a csuszatésztára helyezzük, majd bevonjuk a paprikás gombamártással. Tejföllel megöntözzük.

 

(maggi.hu)

Kapcsolódó cikkek

kokusz-golyoa-1403506609.jpgAmikor először készítettünk repce (krém)mézet, a színéről egyből a marcipán jutott eszembe és az, vajon hogyan készíthetnék belőle marcipánt úgy, hogy a cukorra ne legyen szükség. A megoldás végtelenül egyszerű.

30-1354442082.jpgRózsaszín folyadék, amiben fehér szemcsék (nyilván liszttel elegy tejföl), vagy szőrős dolgok úszkálnak - sok helyen sajnos még mindig ez a gyümölcsleves. De most itt van egy szuper, nyári változat!

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.