Csirkével töltött tök: különleges és hamar megvan

2013. október 21., hétfő 05:00

tok-1382293929.jpgFinom spárgatökkel és csirkével kombinált különleges recept, amely hamar elkészíthető.

Hozzávalók

 

1db nagyobb spárgatök, só, őrölt bors, a töltelékhez: 0,5dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 70dk darált csirkecomb, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 3db paradicsom, 25dk párolt rizs, 15dk trappista sajt

hirdetés

 

Elkészítés

 

A tököt hosszában félbevágjuk, vékony talpat vágunk az aljára, és kanállal kiszedjük a magjait. Sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.

 

Ezután sóval, borssal zúzott fokhagymával, a prított petrezselyemmel fűszerezzük, és 1dl vizet hozzáöntve félpuhára pároljuk. Rászórjuk a darabokra vágott paradicsomot, és fedővel letakarva, lassú tűzön készre pároljuk.

 

Végül beleforgatjuk a párolt rizst, a durvára reszelt sajtot, és a tökbe töltjük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, 180 fokon alufóliával letakarva kb. 20 percig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük.

 

Forrás: napidoktor.hu/KertVarázsMagazin

Kapcsolódó cikkek

strawberrymintsoup-1369247458.jpg

Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.

brassoi-1355387474.jpgVan ennél egyszerűbb és laktatóbb étel a világon? Íme egy remek brassói recept szárnyasból.

folias-pangasius-4-1361829601.jpg

Ha netán a tél a kalóriadús ételek jegyében telt, épp az ideje, hogy a jó idő fokozatos beköszöntével együtt a kímélő ételek is visszatérjenek az asztalra! Kezdhetjük például egy zsírszegény párolt tengeri hallal.