Cookies

2013. május 24., péntek 20:55

cookies-1369249512.jpg

Tegyük félre a sztereotípiákat, és próbáljuk ki ezt az igazi angol süteményt! Vigyázat! Hamar eltűnik az asztalról!

 

Hozzávalók 10 személyre:
  • 125 g vaj
  • 90 g nádcukor
  • 2 tojás
  • fél kávéskanál vaníliaesszencia
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • fél kávéskanál só
  • 90 g liszt
  • 2 dl tej
  • 150 g zabpehely
  • 125 g ét-főzőcsokoládé
  • 60 g vegyes olajos mag

 

hirdetés

Elkészítés:
Először is villával habarjuk el a tojásokat, majd habverővel dolgozzuk össze a vajjal, a cukorral és a vaníliával.
Szitáljuk át a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd dolgozzuk össze a krémmel. Folyamatos kevergetés mellet adjuk hozzá a tejet, a zabpelyhet, az összetördelt csokoládét és a magvakat is. A tésztából képezzünk korong alakú formákat és rakjuk őket egy zsírpapírral kibélelt tepsire. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

 

(www.izletes.hu, kép: flickr.com - smiteme)

Kapcsolódó cikkek

torta-sz-1355387006.jpgEgy igazán ínycsiklandozó desszert karácsonyra!

bodzaszorp-1370271005.jpg

Az idei június eleji időjárás nem kedvez a nyári hangulatnak, de rásegíthetünk a kánikula egyik legjellegzetesebb italával, a bodzaszörppel! Az otthoni sokkal fínomabb, mint a bolti, és elkészíteni egyáltalán nem ördöngősség.

kel-1357558387.jpg

A kelkáposzta levelei igen jól állják a kemény fagyokat is, mivel kevesebb vizet tartalmaznak, mint más káposztafélék. Főzés előtt a leveleket érdemes leforrázni. Puha rostjai miatt nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul. Tipp: ha kelkáposztát főzünk, a főzés idejére fedjük le az edényt egy (vagy több) szelet kenyérrel – ez a káposzta kellemetlen szagának nagy részét magába nyeli.