Cookies
Tegyük félre a sztereotípiákat, és próbáljuk ki ezt az igazi angol süteményt! Vigyázat! Hamar eltűnik az asztalról!
- 125 g vaj
- 90 g nádcukor
- 2 tojás
- fél kávéskanál vaníliaesszencia
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- fél kávéskanál só
- 90 g liszt
- 2 dl tej
- 150 g zabpehely
- 125 g ét-főzőcsokoládé
- 60 g vegyes olajos mag
Elkészítés:
Először is villával habarjuk el a tojásokat, majd habverővel dolgozzuk össze a vajjal, a cukorral és a vaníliával.
Szitáljuk át a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd dolgozzuk össze a krémmel. Folyamatos kevergetés mellet adjuk hozzá a tejet, a zabpelyhet, az összetördelt csokoládét és a magvakat is. A tésztából képezzünk korong alakú formákat és rakjuk őket egy zsírpapírral kibélelt tepsire. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
(www.izletes.hu, kép: flickr.com - smiteme)
Az idei június eleji időjárás nem kedvez a nyári hangulatnak, de rásegíthetünk a kánikula egyik legjellegzetesebb italával, a bodzaszörppel! Az otthoni sokkal fínomabb, mint a bolti, és elkészíteni egyáltalán nem ördöngősség.
A kelkáposzta levelei igen jól állják a kemény fagyokat is, mivel kevesebb vizet tartalmaznak, mint más káposztafélék. Főzés előtt a leveleket érdemes leforrázni. Puha rostjai miatt nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul. Tipp: ha kelkáposztát főzünk, a főzés idejére fedjük le az edényt egy (vagy több) szelet kenyérrel – ez a káposzta kellemetlen szagának nagy részét magába nyeli.