Citromos párolt tengeri hal
Ha netán a tél a kalóriadús ételek jegyében telt, épp az ideje, hogy a jó idő fokozatos beköszöntével együtt a kímélő ételek is visszatérjenek az asztalra! Kezdhetjük például egy zsírszegény párolt tengeri hallal.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet szálkamentes tengeri halfilé
- só
- 1 babérlevél
- 1 citrom
- egész fekete bors
- 2 zsenge sárgarépa
- 10 dkg cukorborsó
- 1 arasznyi póréhagyma
- 5 dkg vaj
- a körethez só, őrölt fekete bors
Elkészítés:
A halfiléket hideg vízzel leöblítjük. Ezután gyöngyözve forró, enyhén sós, babérleveles, egészborsos vízbe rakjuk, 7-8 perc alatt megpároljuk, majd óvatosan kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk.
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát karikákra szeljük, a borsót egészben hagyjuk.
A fölolvasztott vajon 5-6 perc alatt mindezeket megpároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.
Tálaláskor a köretet a tányér közepére halmozzuk, a halat ráemeljük. Kapros hollandi mártás illik hozzá.
(spar.hu)