Citromos párolt tengeri hal

2013. február 28., csütörtök 18:00

folias-pangasius-4-1361829601.jpg

Ha netán a tél a kalóriadús ételek jegyében telt, épp az ideje, hogy a jó idő fokozatos beköszöntével együtt a kímélő ételek is visszatérjenek az asztalra! Kezdhetjük például egy zsírszegény párolt tengeri hallal.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet szálkamentes tengeri halfilé
  • 1 babérlevél
  • 1 citrom
  • egész fekete bors
  • 2 zsenge sárgarépa
  • 10 dkg cukorborsó
  • 1 arasznyi póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • a körethez só, őrölt fekete bors

Elkészítés:
A halfiléket hideg vízzel leöblítjük. Ezután gyöngyözve forró, enyhén sós, babérleveles, egészborsos vízbe rakjuk, 7-8 perc alatt megpároljuk, majd óvatosan kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk.
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát karikákra szeljük, a borsót egészben hagyjuk.
A fölolvasztott vajon 5-6 perc alatt mindezeket megpároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.
Tálaláskor a köretet a tányér közepére halmozzuk, a halat ráemeljük. Kapros hollandi mártás illik hozzá.

hirdetés

 

(spar.hu)

Kapcsolódó cikkek

smarni-1370607504.jpg

A császármorzsának rengeteg változata létezik, az eredeti receptet azonban Ausztriában kell keresnünk. Magyaroknak lehet, hogy furcsán hangzik, hogy sem darát, sem burgonyát nem tartalmaz - ellenben annál ízletesebb!

strawberrymintsoup-1369247458.jpg

Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.

francia-hagymaleves400-1361830145.jpgEgyszerű, olcsó, gyors és mindenki szereti. Igen, ez a francia hagymaleves, ami soha nem megy ki a divatból. Piritóssal és reszelt sajttal a legfinomabb!