Citromos párolt tengeri hal

2013. február 28., csütörtök 18:00

folias-pangasius-4-1361829601.jpg

Ha netán a tél a kalóriadús ételek jegyében telt, épp az ideje, hogy a jó idő fokozatos beköszöntével együtt a kímélő ételek is visszatérjenek az asztalra! Kezdhetjük például egy zsírszegény párolt tengeri hallal.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet szálkamentes tengeri halfilé
  • 1 babérlevél
  • 1 citrom
  • egész fekete bors
  • 2 zsenge sárgarépa
  • 10 dkg cukorborsó
  • 1 arasznyi póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • a körethez só, őrölt fekete bors

Elkészítés:
A halfiléket hideg vízzel leöblítjük. Ezután gyöngyözve forró, enyhén sós, babérleveles, egészborsos vízbe rakjuk, 7-8 perc alatt megpároljuk, majd óvatosan kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk.
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát karikákra szeljük, a borsót egészben hagyjuk.
A fölolvasztott vajon 5-6 perc alatt mindezeket megpároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.
Tálaláskor a köretet a tányér közepére halmozzuk, a halat ráemeljük. Kapros hollandi mártás illik hozzá.

hirdetés

 

(spar.hu)

Kapcsolódó cikkek

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.

tiramisufragole-1362590561.jpg

Tiramisu újragondolva. A sajtos-piskótás finomságot feldobhatjuk egy kis gyümölcsös ízesítéssel.

sved-husgomboc-ceklaval-1361822606.jpgA darált hús feldolgozásának egyszerű és nagyszerű módja a svéd húsgombóc, aminek számtalan változata közül itt most egy céklásat mutatunk be. Krumplipürével vagy krumplisalátával kiegészítve kész is a finom ebéd.