Céklás-puncsos muffin

2012. december 13., csütörtök 09:53

Létezik egészséges édesség? Íme...

hozzávalók 9 főre

  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg főtt cékla
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 ek rumaroma
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 1 cs sütőpor

elkészítés

hirdetés
  1. A héjában megfőtt céklát kihűtjük, megtisztítjuk, és összeturmixoljuk. A mazsolát megmossuk, és a rumba beáztatjuk.
  2. A tojások fehérjét fele cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a céklát és a rumba áztatott mazsolát is hozzáadjuk, végül óvatosan a tojáshabot is belekeverjük.
  3. Muffinpapírba vagy formába töltjük körülbelül a formák háromnegyedéig (nekem a normál méretű muffin formából 18 db lett).
  4. Készre sütjük.


sütési hőfok: 180°C

Kapcsolódó cikkek

folias-pangasius-4-1361829601.jpg

Ha netán a tél a kalóriadús ételek jegyében telt, épp az ideje, hogy a jó idő fokozatos beköszöntével együtt a kímélő ételek is visszatérjenek az asztalra! Kezdhetjük például egy zsírszegény párolt tengeri hallal.

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.

300286-svetik-1360862802.jpg

Pizzasütés otthon? Hát persze, csak kell egy jó tészta-recept, mert az bizony a legkényesebb része a pizzának. Az alábbiakban álljon itt egy jó tipp.