Céklás-puncsos muffin
2012. december 13., csütörtök
09:53
hozzávalók 9 főre
- 2 db tojás
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 20 dkg főtt cékla
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 ek rumaroma
- 0,5 dl rum
- 5 dkg mazsola
- 1 cs sütőpor
elkészítés
- A héjában megfőtt céklát kihűtjük, megtisztítjuk, és összeturmixoljuk. A mazsolát megmossuk, és a rumba beáztatjuk.
- A tojások fehérjét fele cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a céklát és a rumba áztatott mazsolát is hozzáadjuk, végül óvatosan a tojáshabot is belekeverjük.
- Muffinpapírba vagy formába töltjük körülbelül a formák háromnegyedéig (nekem a normál méretű muffin formából 18 db lett).
- Készre sütjük.
sütési hőfok: 180°C
Kapcsolódó cikkek
Budapest, 2016. április 10. - Ez nem túl egyszerű, de nem is megoldhatatlanul nehéz feladat - közölte a Magyar Turizmus Zrt.