Céklás-puncsos muffin

2012. december 13., csütörtök 09:53

Létezik egészséges édesség? Íme...

hozzávalók 9 főre

  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg főtt cékla
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 ek rumaroma
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 1 cs sütőpor

elkészítés

hirdetés
  1. A héjában megfőtt céklát kihűtjük, megtisztítjuk, és összeturmixoljuk. A mazsolát megmossuk, és a rumba beáztatjuk.
  2. A tojások fehérjét fele cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a céklát és a rumba áztatott mazsolát is hozzáadjuk, végül óvatosan a tojáshabot is belekeverjük.
  3. Muffinpapírba vagy formába töltjük körülbelül a formák háromnegyedéig (nekem a normál méretű muffin formából 18 db lett).
  4. Készre sütjük.


sütési hőfok: 180°C

Kapcsolódó cikkek

lazacleves-sz-1355387972.jpgSvédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!

Közelegnek az ünnepek, itt az ideje, hogy ne csak a megszokott ételek kerüljenek az asztalra. Lássuk a mai ajánlatunkat!

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!