Borscs leves Oroszországból

2013. február 7., csütörtök 20:01

orosz-borscs-leves-dsc-7080-1360263816.JPG

Ma főzzünk egy leves-különlegességet Oroszországból! Bár már közeleg a tavasz, szükséged lehet még egy finom húsos-paradicsomos-zöldséges levesre, ami Szibériában is melegíti testet-lelket.

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús
  • 25 dkg burgonya
  • 20 dkg cékla
  • 20 dkg friss fejes káposzta
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg paradicsom
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 4 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • fél dl ecet
  • 1 babérlevél
  • bors, só

 

hirdetés

 

Elkészítés:

 

A húst 1,5 liter vízben feltesszük főni. A felaprított zöldségeket kevés zsírban húslével pároljuk 20-25 percig, majd belekeverjük az ecetet és a paradicsompürét. Ha a zöldség puha beletesszük a gyalult káposztát a felkockázott burgonyát és ráöntjük a kész húslevest. Beletesszük a babérlevelet és megborsozzuk, ezután kb. 20 percet forraljuk, majd berántjuk és további 10 percig forraljukA húst és a paradicsomot felkockázzuk és csak pár perccel a tálalás előtt tesszük a levesbe. Tálaláskor 1 kanál tejfölt teszünk minden tányér levesbe.

 

Jó étvágyat!

 

 

 

(levesrecept.info)

 

Kapcsolódó cikkek

nn-1321256971pikans-csirkemell-1361212318.jpg

Nálunk még tél van, de melegebb tájakra repíthet minket egy finom mediterrán ételköltemény. Ananász, csirkehús, olivaolaj, szerecsendió. Nem túl bonyolult, mégis nagyon-nagyon finom.

almas-teapuncs-alkoholmentesen-1355312954.jpgA hideg, télis estéken nincs jobb egy csésze forró teánál. A továbbiakban egy nem mindennapi teát ajánlunk.

turoslepenyeper-1360089010.jpg

A túró és a gyümölcs remek összhangja teszi fenségessé ezt az édes-savanykás finomságot. Nem kell félni: nem lesz ideje a túrónak megromlani.