Borscs leves Oroszországból

2013. február 7., csütörtök 20:01

orosz-borscs-leves-dsc-7080-1360263816.JPG

Ma főzzünk egy leves-különlegességet Oroszországból! Bár már közeleg a tavasz, szükséged lehet még egy finom húsos-paradicsomos-zöldséges levesre, ami Szibériában is melegíti testet-lelket.

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús
  • 25 dkg burgonya
  • 20 dkg cékla
  • 20 dkg friss fejes káposzta
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg paradicsom
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 4 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • fél dl ecet
  • 1 babérlevél
  • bors, só

 

hirdetés

 

Elkészítés:

 

A húst 1,5 liter vízben feltesszük főni. A felaprított zöldségeket kevés zsírban húslével pároljuk 20-25 percig, majd belekeverjük az ecetet és a paradicsompürét. Ha a zöldség puha beletesszük a gyalult káposztát a felkockázott burgonyát és ráöntjük a kész húslevest. Beletesszük a babérlevelet és megborsozzuk, ezután kb. 20 percet forraljuk, majd berántjuk és további 10 percig forraljukA húst és a paradicsomot felkockázzuk és csak pár perccel a tálalás előtt tesszük a levesbe. Tálaláskor 1 kanál tejfölt teszünk minden tányér levesbe.

 

Jó étvágyat!

 

 

 

(levesrecept.info)

 

Kapcsolódó cikkek

marcipanos-turos-kalacs-n-1361828908.jpgLassan beköszönt a kalácsos időszak. Idén azonban a megszokott ízeket félretéve próbáljuk ki ezt a különleges marcipános-túrós kalácsot a Dr. Oetker ajánlásával!

Egy kiadós ragulevessel bármikor jóllakhatunk. Íme egy könnyen elkészíthető recept az egyik legnépszerűbb raguleveshez.

30-1354442082.jpgRózsaszín folyadék, amiben fehér szemcsék (nyilván liszttel elegy tejföl), vagy szőrős dolgok úszkálnak - sok helyen sajnos még mindig ez a gyümölcsleves. De most itt van egy szuper, nyári változat!