Mediterrán csirkeragu

2013. február 18., hétfő 19:26

nn-1321256971pikans-csirkemell-1361212318.jpg

Nálunk még tél van, de melegebb tájakra repíthet minket egy finom mediterrán ételköltemény. Ananász, csirkehús, olivaolaj, szerecsendió. Nem túl bonyolult, mégis nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg rizs
  • 8-10 ananász karika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt szerecsendió
  • 5 cl száraz sherry

 

hirdetés

 

Elkészítés:
Megfőzzük a rizst és lecsepegtetjük. Az ananászt a sherrybe áztatjuk. A csirkét az ananásszal azonos méretű szeletekre vágjuk és meghintjük szerecsendióval, majd teflonedényben fedő alatt megpároljuk. Ráöntjük az olajat és az ananászkarikák mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Egy tálba lerakjuk a rizs felét, rá a csirkemellszeleteket, ezekre az ananászt, majd a rizs másik felét. Mikróban, lefedve 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

 

(receptek.szatmar.ro - Erdei István)

Kapcsolódó cikkek

sved-husgomboc-ceklaval-1361822606.jpgA darált hús feldolgozásának egyszerű és nagyszerű módja a svéd húsgombóc, aminek számtalan változata közül itt most egy céklásat mutatunk be. Krumplipürével vagy krumplisalátával kiegészítve kész is a finom ebéd.

tiramisufragole-1362590561.jpg

Tiramisu újragondolva. A sajtos-piskótás finomságot feldobhatjuk egy kis gyümölcsös ízesítéssel.

tok-1382293929.jpgFinom spárgatökkel és csirkével kombinált különleges recept, amely hamar elkészíthető.