Mediterrán csirkeragu

2013. február 18., hétfő 19:26

nn-1321256971pikans-csirkemell-1361212318.jpg

Nálunk még tél van, de melegebb tájakra repíthet minket egy finom mediterrán ételköltemény. Ananász, csirkehús, olivaolaj, szerecsendió. Nem túl bonyolult, mégis nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg rizs
  • 8-10 ananász karika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt szerecsendió
  • 5 cl száraz sherry

 

hirdetés

 

Elkészítés:
Megfőzzük a rizst és lecsepegtetjük. Az ananászt a sherrybe áztatjuk. A csirkét az ananásszal azonos méretű szeletekre vágjuk és meghintjük szerecsendióval, majd teflonedényben fedő alatt megpároljuk. Ráöntjük az olajat és az ananászkarikák mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Egy tálba lerakjuk a rizs felét, rá a csirkemellszeleteket, ezekre az ananászt, majd a rizs másik felét. Mikróban, lefedve 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

 

(receptek.szatmar.ro - Erdei István)

Kapcsolódó cikkek

chocolate-wallpaper-1366x768-88872-1373568445.jpg

Egy finom házi csokirecepttel ünnepeljük a csokoládé július 11-i világnapját. Sokak kedvencét ezen a napon először 1995-ben Franciaországban ünnepelték. Amerikában szeptember 13-én tesznek ugyanígy.

strawberrymintsoup-1369247458.jpg

Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.

kel-1357558387.jpg

A kelkáposzta levelei igen jól állják a kemény fagyokat is, mivel kevesebb vizet tartalmaznak, mint más káposztafélék. Főzés előtt a leveleket érdemes leforrázni. Puha rostjai miatt nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul. Tipp: ha kelkáposztát főzünk, a főzés idejére fedjük le az edényt egy (vagy több) szelet kenyérrel – ez a káposzta kellemetlen szagának nagy részét magába nyeli.