Mediterrán csirkeragu
Nálunk még tél van, de melegebb tájakra repíthet minket egy finom mediterrán ételköltemény. Ananász, csirkehús, olivaolaj, szerecsendió. Nem túl bonyolult, mégis nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemell
- 40 dkg rizs
- 8-10 ananász karika
- 1 evőkanál olívaolaj
- őrölt szerecsendió
- 5 cl száraz sherry
Elkészítés:
Megfőzzük a rizst és lecsepegtetjük. Az ananászt a sherrybe áztatjuk. A csirkét az ananásszal azonos méretű szeletekre vágjuk és meghintjük szerecsendióval, majd teflonedényben fedő alatt megpároljuk. Ráöntjük az olajat és az ananászkarikák mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Egy tálba lerakjuk a rizs felét, rá a csirkemellszeleteket, ezekre az ananászt, majd a rizs másik felét. Mikróban, lefedve 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
(receptek.szatmar.ro - Erdei István)
Egy finom házi csokirecepttel ünnepeljük a csokoládé július 11-i világnapját. Sokak kedvencét ezen a napon először 1995-ben Franciaországban ünnepelték. Amerikában szeptember 13-én tesznek ugyanígy.
Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.
A kelkáposzta levelei igen jól állják a kemény fagyokat is, mivel kevesebb vizet tartalmaznak, mint más káposztafélék. Főzés előtt a leveleket érdemes leforrázni. Puha rostjai miatt nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul. Tipp: ha kelkáposztát főzünk, a főzés idejére fedjük le az edényt egy (vagy több) szelet kenyérrel – ez a káposzta kellemetlen szagának nagy részét magába nyeli.