Mediterrán csirkeragu

2013. február 18., hétfő 19:26

nn-1321256971pikans-csirkemell-1361212318.jpg

Nálunk még tél van, de melegebb tájakra repíthet minket egy finom mediterrán ételköltemény. Ananász, csirkehús, olivaolaj, szerecsendió. Nem túl bonyolult, mégis nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg rizs
  • 8-10 ananász karika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt szerecsendió
  • 5 cl száraz sherry

 

hirdetés

 

Elkészítés:
Megfőzzük a rizst és lecsepegtetjük. Az ananászt a sherrybe áztatjuk. A csirkét az ananásszal azonos méretű szeletekre vágjuk és meghintjük szerecsendióval, majd teflonedényben fedő alatt megpároljuk. Ráöntjük az olajat és az ananászkarikák mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Egy tálba lerakjuk a rizs felét, rá a csirkemellszeleteket, ezekre az ananászt, majd a rizs másik felét. Mikróban, lefedve 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

 

(receptek.szatmar.ro - Erdei István)

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. április 10. - Ez nem túl egyszerű, de nem is megoldhatatlanul nehéz feladat - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

Egy igazi ínyencség az ünnepekre.

csokilikor-1364667583.jpg

Csokilikőrt akár házilag is készíthetsz. Várd ezzel a locsolók hadát, díjazni fogják!