Mediterrán csirkeragu

2013. február 18., hétfő 19:26

nn-1321256971pikans-csirkemell-1361212318.jpg

Nálunk még tél van, de melegebb tájakra repíthet minket egy finom mediterrán ételköltemény. Ananász, csirkehús, olivaolaj, szerecsendió. Nem túl bonyolult, mégis nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg rizs
  • 8-10 ananász karika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt szerecsendió
  • 5 cl száraz sherry

 

hirdetés

 

Elkészítés:
Megfőzzük a rizst és lecsepegtetjük. Az ananászt a sherrybe áztatjuk. A csirkét az ananásszal azonos méretű szeletekre vágjuk és meghintjük szerecsendióval, majd teflonedényben fedő alatt megpároljuk. Ráöntjük az olajat és az ananászkarikák mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Egy tálba lerakjuk a rizs felét, rá a csirkemellszeleteket, ezekre az ananászt, majd a rizs másik felét. Mikróban, lefedve 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

 

(receptek.szatmar.ro - Erdei István)

Kapcsolódó cikkek

mustang8438036370-1360782652.jpg

Igazi ínyencség a vadhús kedvelőinek. Persze elkészíthető marhahúsból is, ha épp nincs kéznél a puska. Csak óvakodjunk az angliai importmarhától! :)

cappuccino-1363890552.jpg

Az egyik legkedveltebb kávés ital a cappuccino, amit egy kis ügyességgel otthon is előállíthatunk. Lássunk egy igazi cappuccino receptet!

Gomba, padlizsán, fasírt - és mindez együtt kirántva? Garantáltan felborzolja az ízlelőbimbóidat.