Villány a Budapest Borfesztiválon

2016. szeptember 8., csütörtök 07:05

villanyifranc-poharban400-facebock-foto-bergics-balazs-1473310848.jpg

Budapest, 2016. szeptember 8. - A Budapest Borfesztiválon - szeptember 8. és 11. között - a Villányi borvidék borászatai az Oroszlános Udvarban várnak mindenkit szeretettel a Villányi Korzón.

Itt találkozhatnak a Bock-, Csányi-, Gere Attila-, Gere Tamás és Zsolt-, Günzer Zoltán-, Heumann-, Janus-, Linbrunn-, Malatinszky-, Mokos-, Polgár-, Somogyi Tibor, Tiffán Ede és Zsolt és a Vinatus Pincészetekkel. Újdonságként négy fiatal borászat is bemutatkozik boraival, pezsgőjével: a Bakonyi Pincészet, Bodor Borászat/Rácz Lilla, Joó Pincészet és a Vineas-Tenkes Pincészet. A tavalyi helyükön ott lesz a Blum-, Günzer Tamás- és a Sauska Pincészet.

 

A Budapest Borfesztivál immár harmadik éve hirdeti meg a Pár Borpár játékos kóstolóját, amelyhez a Villányi borvidék több pincészete is csatlakozott Villányi Franc-jával. Itt borpárokat mutatnak be a borászatok egyet fizet kettőt kap akcióban, egymás mellett, összehasonlítva kóstolva. A kóstoltatott két tétel között, csak egy különbség van, vagy a hordós érlelés, az évjárat, a termőterület, vagy épp az érlelési idő.

hirdetés

 

Budavári Borfesztivál jótékonysági boraukcióján a Villány-Siklósi Borút Egyesület tagjainak közös felajánlása is Villányi Francra (facebock-fotó: Bergics Balázs) hangolva történt.

 

Az idei Borárverésen befolyó összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Máltai Mentő üzemeltetésére használja fel.

 

A Borárverés időpontja és helyszíne: 2016. szeptember 14., MTA Budavári Szalon.

 

A zártkörű rendezvényen a Villányi borvidék Villányi Franc logóval ellátott fadoboza kerül kalapács alá, amely 12 palack bort tartalmaz. A Villányi Franc elegáns, összetett, gazdag, jó tartású, lendületes bor, illatos fűszerekkel, komoly struktúrával, élénk, feszes savakkal, szép egyensúllyal. Hosszan érlelhető borok, borgyűjteményben a helyük!

 

A 12 palackos borválogatás tartalma:

1. Bock Pince Villányi Franc 2012
2. Csányi Pincészet Kővilla Válogatás Villányi Franc 2011
3. Gere&Weninger Pincészet Villányi Franc 2012
4. Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Franc Válogatás 2011
5. Günzer Tamás Pincészete Bocor Cabernet Franc 2012
6. Hummel Pincészet Panterra 2012
7. Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok Kúria Cabernet Franc 2009
8. Mokos Családi Pincészet Villányi Franc 2011
9. Polgár Pincészet Cabernet Franc Barrique 2012
10. Ruppert Borház Villányi Franc 2012
11. Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Villányi Cabernet Franc Grande Selection 2011
12. Vylyan Pincészet Villányi Franc 2012

 

A válogatás együttes kikiáltási, induló ára 100.000 Ft.

 

Reméljük, méltó gazdára és nagylelkű támogatóra talál!

 

Forrás: Villány-Siklósi Borút Egyesület

Kapcsolódó cikkek

Siófok, 2016. március 11. - A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet az idei Országos Syngenta Borversenyen. Mint a siófoki díjátadón kiderült: a legjobb tizenkét nedűből öt Tokaj térségéből került ki, a többi öt borvidékről érkezett. A zsűri döntésének értékelésekor elhangzott: az idei versenyen jól szerepeltek a 2015-ös évjárat borai is, különösen a rozé lett kiemelkedő. Vörösborok kategóriájában pedig Eger, Villány és a Szekszárd borászatai jeleskedtek.

fuszerek-1394686704.jpgHa szeretnénk valami újat kipróbálni, vagy csak valami szokatlan, pikáns ízt adni ételeinknek, adjunk hozzájuk olyan fűszereket, melyek eddig még biztosan nem voltak a szekrényben!

Villány, 2016. január 18. - A Villány-Siklósi Borút Egyesület tájékoztatása alapján ajánljuk a tartalmas kikapcsolódást keresők figyelmébe a Villányi borvidék 2016 első félévében sorra kerülő kiemelt rendezvényeit.