V. OKÉS: miskolci győztes, pécsi legfinomabb

2016. február 22., hétfő 06:00

okesv-pecsi-csapat400b-1456072964.jpg

Budapest, 2016. február 22. - Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását pénteken a Hungexpón megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A "Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország miskolci csapata vehette át az aranyérmet.

A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító OKÉS-t az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezi.

 

A közétkeztetési gasztro kupa idei témája a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” volt, célja pedig, hogy bebizonyítsa, a hagyományos ízeknek is helye van az étlapon, csupán a közismert fogások modernizálására, a mai kor követelményeihez igazítására van szükség.

hirdetés

 

A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha kétfős csapata (szakács és segítője) benevezhetett és cégenként akár több csapat is elindulhatott a megmérettetésen. A 26 indulóból végül tizenketten - biatorbágyi, budapesti, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapatok - állhatak a tűzhely mögé, hogy bemutassák tudásukat.

 

Az ismert és elismert szakemberekből álló zsűri - többek között Vomberg Frigyes, Gundel János, Wolf András, Bernáth József - a legjobbnak a Sodexo Kft. miskolci csapatát találta. A legfinomabb előételt szintén a Sodexo csapata készítette, akik harcsfasírtot tálaltak céklapürével és marinált sárgarépával.

 

A főételek közül az összesítésben holtversenyes másodikként végzett pécsi Hungast Mecsek Kft. Berényi Máté Gábor - Minkó Péter Lajos összeállítású csapata (képünkön) sajtos káposztával töltött csirkecombfiléjét találták a legjobbnak, amit céklás árpakásával, valamint zöldborsócsírával gazdagított zöldborsó-pürével tálaltak.

 

Desszert kategóriában a PQS International Hungary Kft. nyíregyházi csapatának „Dara duó gyümölcsvarázzsal” nyerte meg leginkább a bírák tetszését.

 

A részletes eredményekért kattintson ide, a döntős csapatok bemutatkozását itt találja.

 

Forrás és fotó: NÉBIH

 

okesv-pecsi-csapat600-1456072995.jpg

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. július 17. - Lángosozó a Balaton-parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz Lángos Voks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food klasszikust megkóstolni. Már ötödik alkalommal hirdette meg a Vénusz - a finom lángosok elengedhetetlen hozzávalója - az országos lángosversenyt.

fuszerek-1394686704.jpgHa szeretnénk valami újat kipróbálni, vagy csak valami szokatlan, pikáns ízt adni ételeinknek, adjunk hozzájuk olyan fűszereket, melyek eddig még biztosan nem voltak a szekrényben!

gasztroangyal-harkany400-1395505804.jpgKét napot Harkányban töltött stábjával Borbács Marcsi, aki ittléte során számos helyi gasztronómiai különlegességgel ismerkedett meg, illetve ő maga is temérdek tudással gyarapította a vendéglátók főzőtudományát.