Százféle portugieser kóstolható a Zsolnayban

2016. április 2., szombat 08:45

Pécs, 2016. április 2. - Harminc hazai és külföldi pincészet mintegy száz portugiesere kóstolható a 4. Portugieser du Monde borverseny mai közönségnapján a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A Baranyában elterjedt kékszőlő fajtára épülő borverseny kezdeményezője, a Pécsi Borozó magazin felhívására évről évre több bor érkezik a versenyre, és egyre több a külföldi pincészet a kóstolófesztiválon is. Az első versenyre 4 országból 62 bort neveztek, idén pedig már 9 országból érkeztek nevezések: 85 bort küldtek el Pécsre, a nevezések közel fele külföldről érkezett - közölték az MTI-vel a szervezők.

hirdetés

 

A borászok a pénteken zajló megmérettetésre fiatal, 2015-ös portugieserekkel, régebbi évjáratos portugieserekkel, legalább negyedrészben portugiesert is tartalmazó házasításokkal, valamint idén először portugieserből készített fehérborokkal, rozéborokkal és pezsgőkkel is jelentkezhettek.

 

A Portugieser du Monde egyik fő célja a fajta népszerűsítése a nagyközönség felé is, ennek érdekében szombat délután a közép-európai portugieser-termelők mutatkoznak be a Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol a magyar termelők mellett horvát, német, szerb és olasz pincészetek portugiesereit is megismerhetik az érdeklődők.

 

A rendezvényről a www.pecsiborozo.hu/portugieser honlapon találhatók részletes információk.

 

Forrás: MTI

 

Kapcsolódó cikkek

okesv-pecsi-csapat400b-1456072964.jpg

Budapest, 2016. február 22. - Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását pénteken a Hungexpón megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A "Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország miskolci csapata vehette át az aranyérmet.

koktelok400-1434488055.jpgBudapest, 2015. június 17. - A magyarok kétharmada szívesen koktélozik, kedvenceink a gyümölcsös, édes koktélok, ugyanakkor a fővárosiak szívesen isszák a ciderkoktélokat is - derült ki egy országos felmérésből.

fuszerek-1394686704.jpgHa szeretnénk valami újat kipróbálni, vagy csak valami szokatlan, pikáns ízt adni ételeinknek, adjunk hozzájuk olyan fűszereket, melyek eddig még biztosan nem voltak a szekrényben!