Sörös díjak: Távoli Galaxis, zip's brewhouse

2014. október 5., vasárnap 07:00

tavoli-galaxis-sor-fb400-1412453523.jpgBudapest, 2014. október 5. - A Távoli Galaxist választották az Év kedvenc kézműves sörének, az Év sörfőzdéje díjjal pedig a zip's brewhouse-t jutalmazták a csütörtökön megtartott díjátadón.

A két elismerést a Főzdefeszt alapítói hozták létre 2011-ben a fesztivállal együtt. Az Év sörfőzdéje díj azt a sörfőzdét jutalmazza, amely abban az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát és új irányokat, utakat tudott mutatni az egész szcénának. Az Év kedvenc kézműves söre díjat pedig azért alapították, hogy a fogyasztó figyelmét felhívják a tényre: a magyar kézműves sörpiac legfontosabb szereplője éppen ő, aki eldönti, hogy a versengő sörök közül melyiket szereti a legjobban - emlékeztettek a szervezők.

hirdetés

 

Az Év sörfőzdéje 2011-ben a Békésszentandrási Sörfőzde (ma már Szent András Sörfőzde), 2012-ben a Bors Sörfőzde, 2013-ban pedig a Legenda Sörfőzde volt. Az Év kedvenc kézműves sörfőzdéje díjat eddig olyan kedvencek kapták, mint a Grabanc, a Dupla Köleses, a Papap O,Hara és a Napalm.

 

A zip's brewhouse az elmúlt években példát mutatott söreinek egyenletesen magas minősége révén és professzionális hozzáállásával, melynek látványos elismerése az áprilisban Kentucky-ban megnyert rangos nemzetközi díjuk, ezért a szakmai zsűri egyöntetűen döntött úgy, hogy a miskolci sörfőzdének adja a 2014-es Év sörfőzdéje díjat - méltatták a díjazottat a szervezők. Mint hozzátették, a zip's a sörfőzésen kívül sörfőző berendezéseket is gyárt, és ezen a téren nemzetközileg ismert szereplő; Szentpétervártól Miamiig telepít sörfőzdéket.

 

A díj indoklása szerint a 2012-ben házi sörként indult Távoli Galaxis tavaly robbant be a köztudatba, és azóta is az egyik legszélesebb körben ünnepelt magyar India Pale Ale.

 

A szervezők bejelentették: október 17. és 19. között megrendezik az első szegedi Főzdefesztet, majd a 2015-ös évadban több vidéki városban is megtartják a fesztivált.

 

Forrás: MTI, fotó: facebook

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. június 30. - „Kész a sajtos-tejfölös!” - e mondat hallatán majdnem mindenkinek a forró nyári napsütés, a strand jut az eszébe és szinte érezzük a frissen sütött lángos illatát. Csábításának kevesen tudnak ellenállni, főleg hogy a klasszikusok mellett már olyan különleges változatokban is kapható, mint a káposztás, kolbászos, vagy lekváros, porcukros.

fuszerek-1394686704.jpgHa szeretnénk valami újat kipróbálni, vagy csak valami szokatlan, pikáns ízt adni ételeinknek, adjunk hozzájuk olyan fűszereket, melyek eddig még biztosan nem voltak a szekrényben!

okesv-pecsi-csapat400b-1456072964.jpg

Budapest, 2016. február 22. - Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását pénteken a Hungexpón megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A "Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország miskolci csapata vehette át az aranyérmet.