Sörös díjak: Távoli Galaxis, zip's brewhouse

2014. október 5., vasárnap 07:00

tavoli-galaxis-sor-fb400-1412453523.jpgBudapest, 2014. október 5. - A Távoli Galaxist választották az Év kedvenc kézműves sörének, az Év sörfőzdéje díjjal pedig a zip's brewhouse-t jutalmazták a csütörtökön megtartott díjátadón.

A két elismerést a Főzdefeszt alapítói hozták létre 2011-ben a fesztivállal együtt. Az Év sörfőzdéje díj azt a sörfőzdét jutalmazza, amely abban az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát és új irányokat, utakat tudott mutatni az egész szcénának. Az Év kedvenc kézműves söre díjat pedig azért alapították, hogy a fogyasztó figyelmét felhívják a tényre: a magyar kézműves sörpiac legfontosabb szereplője éppen ő, aki eldönti, hogy a versengő sörök közül melyiket szereti a legjobban - emlékeztettek a szervezők.

hirdetés

 

Az Év sörfőzdéje 2011-ben a Békésszentandrási Sörfőzde (ma már Szent András Sörfőzde), 2012-ben a Bors Sörfőzde, 2013-ban pedig a Legenda Sörfőzde volt. Az Év kedvenc kézműves sörfőzdéje díjat eddig olyan kedvencek kapták, mint a Grabanc, a Dupla Köleses, a Papap O,Hara és a Napalm.

 

A zip's brewhouse az elmúlt években példát mutatott söreinek egyenletesen magas minősége révén és professzionális hozzáállásával, melynek látványos elismerése az áprilisban Kentucky-ban megnyert rangos nemzetközi díjuk, ezért a szakmai zsűri egyöntetűen döntött úgy, hogy a miskolci sörfőzdének adja a 2014-es Év sörfőzdéje díjat - méltatták a díjazottat a szervezők. Mint hozzátették, a zip's a sörfőzésen kívül sörfőző berendezéseket is gyárt, és ezen a téren nemzetközileg ismert szereplő; Szentpétervártól Miamiig telepít sörfőzdéket.

 

A díj indoklása szerint a 2012-ben házi sörként indult Távoli Galaxis tavaly robbant be a köztudatba, és azóta is az egyik legszélesebb körben ünnepelt magyar India Pale Ale.

 

A szervezők bejelentették: október 17. és 19. között megrendezik az első szegedi Főzdefesztet, majd a 2015-ös évadban több vidéki városban is megtartják a fesztivált.

 

Forrás: MTI, fotó: facebook

Kapcsolódó cikkek

tojassalata-retekkel-1397671505.jpgBudapest, 2014. április 17. - A magyar és az európai keresztény hagyományban a húsvéti időszak alatt kiemelt jelentőséget kapnak az elfogyasztott ételféleségek. Ma már a húsvéti ételeket, alapanyagokat - bárány, tojás, sonka - szimbolikájuk mellett elsősorban az ízük és a hagyományok miatt fogyasztják. A családi összejövetelre, illetve a vendégeknek kínált ételek összeállításához az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ad hasznos tanácsokat.

39169-1373048837.jpg

A történelem egyik legnagyobb matematikai bakija, egy rosszul elhelyezett tizedesvessző szülte Popeye, a tengerész legendás spenótimádatát – olvasható egy új könyvben.

villanyifranc-termeszetes400-1442437231.jpgVillány-Pécs, 2015. szeptember 16. - Az XIX. Európai Bordalfesztiválon rendezi meg a Villányi borvidék hagyományos borkóstoló rendezvényét 21 pincészet részvételével. A mustrán kizárólag premium minősítésű borokkal találkozhat a közönség.