Natúr- és nemzeti parki ízek Alsómocsoládon

2014. október 24., péntek 07:00

het-patak-gyongye400-1414089694.jpgBudapest-Baranya, 2014. október 23. - A Magyar Nemzeti Parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be a hosszú hétvégén. Országszerte hét helyszínen - Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán - várják színes programokkal és a tájegységre jellemző ínyencségekkel az érdeklődőket a Vidékjáró című sorozat részeként.

Ezen a hétvégén az ország több nemzeti parkja és natúrparkja elénk tárja az év során gondosan megtermelt, begyűjtött és feldolgozott terményeit. Megannyi ízű és fajtájú alapanyagból előállított, a tájegységre jellemző ínyenc falatok várják a látogatókat. A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják.

 

A közös programsorozathoz az Írottkő Natúrpark Natúrpark ízei - Orsolya napi vásár és gasztronómiai fesztivál nevű rendezvénye adta az indíttatást, hiszen Orsolya napjára minden íz összeérik, és ideje, hogy az őszi termés egésze pincékbe, kamrákba, hordókba kerüljön.

hirdetés

 

A Hét Patak Gyöngye Natúrpark ízeivel október 25-én, az észak-baranyai Alsómocsoládon ismerkedhetünk. A tervezett alsómocsoládi programok szombaton 9-től 14 óráig:

  • Helyi és térségi termékkiállítás és kóstoló a Faluházban (Hegyháti lepény, káposztás pogácsa, kemencében sült ételek, akácméz, eperjam, baracklekvár, mocsoládi csalamádé, kecskesajt, paradicsomlé, bor, borlekvár, pálinka, patchwork, kiadványok, pólók, bögrék, gomba)
  • Bemutató a Hét Patak Gyöngye Natúrparkról (tablók, fotók) a Faluházban
  • A Hét Patak Gyöngye Natúrpark növény- és állatvilágát bemutató kiállítás átadás előtti megtekintése a Tárházban és az épület különlegességeinek megismerése, tudományos kérdésekre épülő szabaduló szoba kipróbálása
  • Öko-játszóház a Faluházban

A rendezvényhez nemzeti parki védjegyes termelők, nemzeti parki termékek bemutatójával, kóstolójával és vásárával a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozik.

 

A szervezők fenntartják a programváltozás jogát. Bővebben: www.alsomocsolad.hu, Taller Marietta teleház-asszisztens, Alsómocsolád, taller.marietta@t-online.hu, T/F: +36-72/451-749, M: +36-30/908-3614.

 

Az országos rendezvénysorozat részleteit ide kattintva olvashatja el.

 

Forrás: Objektív Hírügynökség és Magyar Nemzeti Parkok, fotó: naturparkok.hu

Kapcsolódó cikkek

fuszerunnep1-400-1431056116.jpgPécs, 2015. május 8. - A gasztronómia, az ízek, az illatok és a zene áll a középpontban a Pécsi Fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs nevet viselő, vasárnapig tartó rendezvényen.

turogomboc400-1418274333.jpgBudapest, 2014. december 11. - Megjelent Bereznay Tamás Süteményeskönyvének kibővített kiadása. A Boook Kiadó gondozásában kiadott Süteményeskönyv az olvasóké mellett a szakma legmagasabb elismerését is kivívta, hiszen az első, 2010-ben megjelent kiadás elnyerte a Gourmand World Cookbook Award „Best Chef Book in Hungary 2010” díját.

Pécs, 2015. január 17. - Az Árkádban ma nyitja meg új éttermét a McDonald’s. A városban három étteremmel jelenlévő hálózat az eddig a Király utca és a Széchenyi tér sarkán működő üzletét költözteti át a bevásárlóközpontba. A költözés nem érinti a munkahelyeket, a teljes dolgozói csapat továbbra is a McDonald’s-nál folytatja a munkáját. A McDonald’s 1995 óta van jelen Pécsen, a városban működő három étteremben eddig összesen mintegy 20 millió vendég fordult meg.