Mehr als Paprika & Piroschka

2015. március 8., vasárnap 08:05

kurtoskalacs-megbontott-vszhuba400-1425734356.jpgBudapest-Bécs, 2015. március 8. - Több nívós gasztronómiai összeállítás is megjelent az elmúlt időszakban Magyarországról a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységének eredményeként.

Ausztria piacvezető kulináris témájú magazinja, a Genuss legfrissebb számában „Több mint Paprika & Piroska" címmel jelent meg exkluzív összeállítás, amely bennfentes részletességgel mutatja be azt az utat, amelyet a magyar konyha az elmúlt évtizedek puszta-imázsától a mai Gourmet-nemzet imázsig bejárt. A kínált receptúra mellett étteremajánlókat is tartalmazó írás vélhetőleg sok osztrák olvasóban ébreszt kedvet a magyarországi kulináris kalandozáshoz. A teljes cikk letölthető és elolvasható az MT Zrt. ausztriai képviseltének honlapjáról: at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben

hirdetés

 

Az MT Zrt. kulináris tanulmányútjai alapján ÖGZ szaklap a közelmúltban már foglalkozott a „magyar gasztronómiai forradalommal", amikor a folyóirat szakavatott újságírója Széll Tamás és Bock József példáján keresztül részletesen beszámolt az elmúlt pár évben bekövetkezett változásokról, amely alapján Magyarország mára a világ gasztronómiai nagyhatalmai között foglal helyet. A cikk a lyoni Bocuse-d'Or világversenyen elért magyar szereplést méltatva kiemeli, hogy a magyar vendéglátás nagy jövő előtt áll. Korábban ugyancsak hasonló hangvételben, ötoldalas turistacsalogató cikk látott napvilágot Ausztria másik meghatározó gasztronómiai magazinjában: a GUSTO-ban.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, fotó: Vszhuba

Kapcsolódó cikkek

kekoporto-foto-rosenzweig400-1428950076.jpgPécs, 2015. április 14. - Magyar, cseh és osztrák bor kapott champion-díjat a hétvégén tartott nemzetközi portugieserszemlén. Az eseményen tizennégy bor, ebből tizenegy magyarországi kapott aranyérmes minősítést.

tojassalata-retekkel-1397671505.jpgBudapest, 2014. április 17. - A magyar és az európai keresztény hagyományban a húsvéti időszak alatt kiemelt jelentőséget kapnak az elfogyasztott ételféleségek. Ma már a húsvéti ételeket, alapanyagokat - bárány, tojás, sonka - szimbolikájuk mellett elsősorban az ízük és a hagyományok miatt fogyasztják. A családi összejövetelre, illetve a vendégeknek kínált ételek összeállításához az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ad hasznos tanácsokat.

Budapest, 2016. április 27. - A NetPincér legfrissebb Trendelő riport  kutatása 14 magyar város, település elmúlt negyedéves online ételrendelési szokásait vizsgálta. A felmérés a rendelési szokásokat reprezentáló tekintélyes adathalmazt többféle kérdés mentén dolgozta fel, többek között a lakosságszámból kiindulva az egy főre jutó rendelések arányában hasonlította össze a kutatásban részt vevő településeket. A felmérés eredményeképpen számos olyan adat és összefüggés került napvilágra, amely előzetes várakozásainkra rácáfolva komoly meglepetéseket okozott.