Mehr als Paprika & Piroschka

2015. március 8., vasárnap 08:05

kurtoskalacs-megbontott-vszhuba400-1425734356.jpgBudapest-Bécs, 2015. március 8. - Több nívós gasztronómiai összeállítás is megjelent az elmúlt időszakban Magyarországról a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységének eredményeként.

Ausztria piacvezető kulináris témájú magazinja, a Genuss legfrissebb számában „Több mint Paprika & Piroska" címmel jelent meg exkluzív összeállítás, amely bennfentes részletességgel mutatja be azt az utat, amelyet a magyar konyha az elmúlt évtizedek puszta-imázsától a mai Gourmet-nemzet imázsig bejárt. A kínált receptúra mellett étteremajánlókat is tartalmazó írás vélhetőleg sok osztrák olvasóban ébreszt kedvet a magyarországi kulináris kalandozáshoz. A teljes cikk letölthető és elolvasható az MT Zrt. ausztriai képviseltének honlapjáról: at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben

hirdetés

 

Az MT Zrt. kulináris tanulmányútjai alapján ÖGZ szaklap a közelmúltban már foglalkozott a „magyar gasztronómiai forradalommal", amikor a folyóirat szakavatott újságírója Széll Tamás és Bock József példáján keresztül részletesen beszámolt az elmúlt pár évben bekövetkezett változásokról, amely alapján Magyarország mára a világ gasztronómiai nagyhatalmai között foglal helyet. A cikk a lyoni Bocuse-d'Or világversenyen elért magyar szereplést méltatva kiemeli, hogy a magyar vendéglátás nagy jövő előtt áll. Korábban ugyancsak hasonló hangvételben, ötoldalas turistacsalogató cikk látott napvilágot Ausztria másik meghatározó gasztronómiai magazinjában: a GUSTO-ban.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, fotó: Vszhuba

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. szeptember 16. - A Villány-Siklósi Borút borászatai hatodik éve állnak a kultúra mellé, hogy boraikat kóstoltatva segítsék az Európai Bordalfesztiválok szervezését. Szeptember 24-én, a Kodály Központ aulájában 17.00 és 19.00 óra között a borvidék változatosságát szeretnék megmutatni boraikban.

Budapest, 2016. április 27. - A NetPincér legfrissebb Trendelő riport  kutatása 14 magyar város, település elmúlt negyedéves online ételrendelési szokásait vizsgálta. A felmérés a rendelési szokásokat reprezentáló tekintélyes adathalmazt többféle kérdés mentén dolgozta fel, többek között a lakosságszámból kiindulva az egy főre jutó rendelések arányában hasonlította össze a kutatásban részt vevő településeket. A felmérés eredményeképpen számos olyan adat és összefüggés került napvilágra, amely előzetes várakozásainkra rácáfolva komoly meglepetéseket okozott.

Pécs, 2015. október 3. - A Batthyány Pince 2014-as évjáratú "Pécsi cuvée" fehérbora, valamint az Eszterbauer Kft. 2012-es "Tüke szekszárdi bikavér" vörösbora nyert a Pécsi Tudományegyetem bora címért folytatott idei versenyben.