Mehr als Paprika & Piroschka

2015. március 8., vasárnap 08:05

kurtoskalacs-megbontott-vszhuba400-1425734356.jpgBudapest-Bécs, 2015. március 8. - Több nívós gasztronómiai összeállítás is megjelent az elmúlt időszakban Magyarországról a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységének eredményeként.

Ausztria piacvezető kulináris témájú magazinja, a Genuss legfrissebb számában „Több mint Paprika & Piroska" címmel jelent meg exkluzív összeállítás, amely bennfentes részletességgel mutatja be azt az utat, amelyet a magyar konyha az elmúlt évtizedek puszta-imázsától a mai Gourmet-nemzet imázsig bejárt. A kínált receptúra mellett étteremajánlókat is tartalmazó írás vélhetőleg sok osztrák olvasóban ébreszt kedvet a magyarországi kulináris kalandozáshoz. A teljes cikk letölthető és elolvasható az MT Zrt. ausztriai képviseltének honlapjáról: at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben

hirdetés

 

Az MT Zrt. kulináris tanulmányútjai alapján ÖGZ szaklap a közelmúltban már foglalkozott a „magyar gasztronómiai forradalommal", amikor a folyóirat szakavatott újságírója Széll Tamás és Bock József példáján keresztül részletesen beszámolt az elmúlt pár évben bekövetkezett változásokról, amely alapján Magyarország mára a világ gasztronómiai nagyhatalmai között foglal helyet. A cikk a lyoni Bocuse-d'Or világversenyen elért magyar szereplést méltatva kiemeli, hogy a magyar vendéglátás nagy jövő előtt áll. Korábban ugyancsak hasonló hangvételben, ötoldalas turistacsalogató cikk látott napvilágot Ausztria másik meghatározó gasztronómiai magazinjában: a GUSTO-ban.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, fotó: Vszhuba

Kapcsolódó cikkek

het-patak-gyongye400-1414089694.jpgBudapest-Baranya, 2014. október 23. - A Magyar Nemzeti Parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be a hosszú hétvégén. Országszerte hét helyszínen - Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán - várják színes programokkal és a tájegységre jellemző ínyencségekkel az érdeklődőket a Vidékjáró című sorozat részeként.

Pécs, 2014. április 4. - Különleges ételekkel és színes, érdekes programokkal várja vendégeit a 11. Medvehagyma Fesztivál, amelyet április második hétvégéjén rendeznek meg a Pécshez közeli Orfűn.

Villány, 2015. december 14. - A Villányi borvidéken még nem kezdődött el az igazi tél, de már Szent Vince napjának megünneplésére készülnek. Az egyre népszerűbb Variációk Vincére (január 23-án) számos színes programlehetőséggel várja vendégeit. A Vince-napi népszokások felelevenítése megtöri a tél csendjét a dűlök között. A pincészetek és éttermek alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességekkel várják a látogatókat. 2016-ban már tizenegy borvidéki házigazda csatlakozik a Dűlőjáró Vince programokhoz.