Mehr als Paprika & Piroschka

2015. március 8., vasárnap 08:05

kurtoskalacs-megbontott-vszhuba400-1425734356.jpgBudapest-Bécs, 2015. március 8. - Több nívós gasztronómiai összeállítás is megjelent az elmúlt időszakban Magyarországról a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységének eredményeként.

Ausztria piacvezető kulináris témájú magazinja, a Genuss legfrissebb számában „Több mint Paprika & Piroska" címmel jelent meg exkluzív összeállítás, amely bennfentes részletességgel mutatja be azt az utat, amelyet a magyar konyha az elmúlt évtizedek puszta-imázsától a mai Gourmet-nemzet imázsig bejárt. A kínált receptúra mellett étteremajánlókat is tartalmazó írás vélhetőleg sok osztrák olvasóban ébreszt kedvet a magyarországi kulináris kalandozáshoz. A teljes cikk letölthető és elolvasható az MT Zrt. ausztriai képviseltének honlapjáról: at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben

hirdetés

 

Az MT Zrt. kulináris tanulmányútjai alapján ÖGZ szaklap a közelmúltban már foglalkozott a „magyar gasztronómiai forradalommal", amikor a folyóirat szakavatott újságírója Széll Tamás és Bock József példáján keresztül részletesen beszámolt az elmúlt pár évben bekövetkezett változásokról, amely alapján Magyarország mára a világ gasztronómiai nagyhatalmai között foglal helyet. A cikk a lyoni Bocuse-d'Or világversenyen elért magyar szereplést méltatva kiemeli, hogy a magyar vendéglátás nagy jövő előtt áll. Korábban ugyancsak hasonló hangvételben, ötoldalas turistacsalogató cikk látott napvilágot Ausztria másik meghatározó gasztronómiai magazinjában: a GUSTO-ban.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, fotó: Vszhuba

Kapcsolódó cikkek

4-1354370953.jpgHázi sör, napérlelte gyümölcsök és zöldségek, jó pálinka, kézműves sajt, házi kolbász - csupa olyan kincs, ami körülöttünk terem, - itt, Pécs környékén is - csak észre kell venni! Egy új kezdeményezés ezekre az értékekre irányul.

Pécs, 2016. április 2. - Harminc hazai és külföldi pincészet mintegy száz portugiesere kóstolható a 4. Portugieser du Monde borverseny mai közönségnapján a Zsolnay Kulturális Negyedben.

koktelok400-1434488055.jpgBudapest, 2015. június 17. - A magyarok kétharmada szívesen koktélozik, kedvenceink a gyümölcsös, édes koktélok, ugyanakkor a fővárosiak szívesen isszák a ciderkoktélokat is - derült ki egy országos felmérésből.