Márton-nap újborköszöntőkkel és libavacsorákkal

2015. november 4., szerda 06:05

liba400-1446583033.jpgVillány, 2015. november 4. - "Aki Márton napján bort nem iszik, egész évben szomjazik" - tartja a mondás. A Márton-napi Újborünnepnek sok éves tradíciója van a Villányi borvidéken, a hozzá kötődő programokkal pedig mára országos hírű eseménnyé vált a borkedvelők körében.

Mivel a néphagyomány szerint a Márton-nap a  negyven napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett, a borosgazdák és a helyi éttermek ilyenkor az újborhoz illő, különleges Márton-napi menüvel, koncertekkel és egyéb kulturális programokkal várják a látogatókat. A rendezvényeken a libából készített ételek nagy választéka mellett a Villányi pincészetek újborkínálatából is válogathatnak a látogatók.

hirdetés

 

Mindig nagyon izgalmas ez az időszak, hiszen először kóstolhatók meg az év újborai. A friss fehérborok, rosék és a portugieserek kerülnek a középpontba, amelyek méltó kísérői a libalakomáknak.

 

November hónap folyamán összesen 22 program várja a Villányi borvidék látogatóit. Az eseményekről bővebben a www.villanyiborvidek.hu weboldalon lehet tájékozódni. A Villányi borvidék Márton-napi programjaiért kattintson ide.

 

Forrás: Villány-Siklósi Borút Egyesület

Kapcsolódó cikkek

hazai-dinnye400-1468951216.jpg

Budapest, 2016. július 20. - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. magyar dinnye promóciós programot indít hat kereskedelmi áruházlánc - az ALDI, az Auchan, a CBA, a Lidl, a METRO és a SPAR - közreműködésével.

2-1354370844.jpgA baranyai falu a pálinka fővárosává nőheti ki magát.

Hatalmas sikerrel zárult a II. Kárászi Pálinkaverseny. A harmadiknak valószínűleg már új helyszínt kell találni, mert a mesterek és az érdeklődők zsúfolásig megtömték a faluházát.

huvelyesek400-1451849492.jpg

Budapest, 2016. január 4. - 2016 a hüvelyesek nemzetközi éve - döntött az ENSZ 68. közgyűlése. Lenézett lencsék, elfelejtett babok és mellőzött borsók érdekében lépett a nemzetközi szervezet, hogy felhívja a figyelmet a hüvelyesek táplálkozási előnyeire, fenntartható termesztésére.