Már félezernél is több helyen torkoskodhatunk

2016. február 5., péntek 06:00

etterem400-1454609921.jpg

Budapest, 2016. február 5. - Hamarosan itt a Torkos Csütörtök, melyre már több mint félezer vendéglátóhely jelentkezett. Az éttermi regisztráció február 9-én, kedden 18 órakor zárul, így vélhetően még ennél is több étterem közül választhatnak a torkoskodni vágyó vendégek.

A 11. Torkos Csütörtökre jelentkező vendéglátóhelyek listáján számos díjnyertes étterem is szerepel: a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Magyar Turizmus Minőségi Díjjal, illetve Rozmaring díjjal kitüntetett partnerei közül több is megtalálható a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon szereplő étteremkeresőben - közölte az MT Zrt.

 

Az MT Zrt. 2015-ös online felmérése alapján az éttermek 95%-a számolt be az évszakhoz képest kedvezőbb vendégforgalomról, illetve - az 50%-os kedvezmény dacára - a felmérésben részt vevők 87,3%-ánál alakult a bevétel is kedvezőbben ezen a napon, mint az akció nélkül alakult volna. A tavalyi évben több mintegy 110 ezer vendég torkoskodott ezen a napon a csatlakozó éttermekben.

 

Az étteremtulajdonosok túlnyomó többsége tehát kedvező forgalmi adatokról és a vendégek pozitív visszajelzéseiről számolt be. A résztvevők nagy része hamar felismerte az akcióban rejlő promóciós és marketinglehetőségeket: az extra vendégkör, a teltház és a Torkos Csütörtökkel járó médiaérdeklődés hosszú távon megtérülő befektetés.

hirdetés

 

Nemcsak a vendégek, hanem a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek is kedvezményekben részesülnek a Torkos Csütörtököt megelőző hetekben, napokban. A csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon a „Beszállítói kedvezmények” menüpont alatt tájékozódhatnak, ahol a cégnév és a logó mellett a biztosított kedvezmény mértéke és időtartama is megtalálható. Érdemes tehát akár beszállítóként is csatlakozni az akcióhoz.

 

Az akció hivatalos weboldalán folyamatosan frissül az éttermek listája az online étteremkeresőben, amely angol nyelven is elérhető a gotohungary.com oldalon.

 

Idén is számos neves, kiváló étterem csatlakozott az akcióhoz, köztük többen nyerték el korábban a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Turizmus Minőségi Díját is.

 

A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a - termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett - turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget. A Q logó bizalmi jel a turizmusban. A díjazott étterem/szálloda szolgáltatásai és kínált termékei megfelelnek mind a vállalkozás kategóriájának, mind pedig a Minőségi Díj speciális követelmény-rendszerének. A program segíti a szolgáltatókat minőségi munkájukban és igazodási pontokat kínál a minőségfejlesztéshez.

 

A 2016-os Torkos Csütörtök akcióban részt vevő Q logós éttermek:

 

• Ambrózia Étterem, Kazincbarcika

• Colorado Étterem - Aquaworld Resort Budapest, Budapest

• Barack Bár és Étterem, Barack Thermal Hotel & Spa, Tiszakécske

• Barátság Gyógyszálló Étterme, Hajdúszoboszló

• Mandala Étterem - Hotel Caramell, Bük - Bükfürdő

• Hotel Kumánia Étterme, Kisújszállás

• Kakukk Étterem és Panzió, Nyírbátor

• Lázár Lovaspark, Domony - Domonyvölgy

• Napsugár Étterem - Liget Wellness és Konferencia Hotel Étterme, Szarvas

• Nimród*** Bioszálloda és Bioétterem, Karcag

• Novo2, Novotel Szeged, Szeged

• Olive's étterem, Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

• Zsolnay Kávéház, Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

• Szalajka Liget Hotel Étterme, Szilvásvárad

• Tanyacsárda Étterem, Lajosmizse

• Duna Étterem, Thermal Hotel Visegrád, Visegrád

• Vadvirág Étterem, Kozárd

 

A gasztronómiai élményt a jó ételek mellett a vendéglátóhelyek környezete is növeli. A Torkos Csütörtökre regisztráltak listájából szebbnél szebb - Rozmaring díjas - étterem közül is lehet válogatni. A Magyar Turizmus Zrt. által alapított Rozmaring díjat azok a vendéglátóegységek kaphatják, amelyek esztétikus, virágos környezetükre nagy gondot fordítanak. Turisztikai régiónként évente egy-egy étterem részesülhet ilyen elismerésben.

 

A 2016-os Torkos Csütörtök akcióban részt vevő Rozmaring díjas éttermek:

 

• Piroska Csárda és Fogadó, Siófok

• Kistücsök Étterem, Balatonszemes

• Somogy Kertje üdülőfalu, Bonnya

• Hajdú étterem, Hajdúböszörmény

• Zsálya Étterem, Eger

• Ambrózia Étterem, Kazincbarcika

• Tanyacsárda, Lajosmizse

• Sümegi Várcsárda, Sümeg

• Fűzfa Pihenőpark, Poroszló

 

Először 2006-ban szervezte meg az MT Zrt. a Torkos Csütörtök néven ismertté vált éttermi akciót. A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

Siófok, 2016. március 11. - A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet az idei Országos Syngenta Borversenyen. Mint a siófoki díjátadón kiderült: a legjobb tizenkét nedűből öt Tokaj térségéből került ki, a többi öt borvidékről érkezett. A zsűri döntésének értékelésekor elhangzott: az idei versenyen jól szerepeltek a 2015-ös évjárat borai is, különösen a rozé lett kiemelkedő. Vörösborok kategóriájában pedig Eger, Villány és a Szekszárd borászatai jeleskedtek.

Vajon lehet úgy főzni, hogy az felrázzon? Adj fantasztikus ízeket ételeidnek és étkezz egészségesen! Körülnéztünk a séfek fűszerkeverékei között. Már csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod kedvenced és egészségesen készíted el!

buza-rozs-tritikale-1414839560.jpgSzeged, 2014. november 2. - Fontos eleme lehet a jövő egészséges étrendjének a tritikále (rozsbúza), amit itthon még kevesen ismernek és fogyasztanak. A régi-új gabona segít a diétában, mert rostjai lassabban szívódnak fel, növelik a teltségérzetet, így fogyókúrához is használhatók. Jótékony hatással van a bélműködésre, fogyasztása gátolja a vastagbél-daganatok kialakulását.