Kóstolom: online borturisztikai felmérés készült

2016. július 31., vasárnap 08:05

Budapest, 2016. július 31. - Online felmérést készített felhasználói körében Magyarország első borturisztikai alkalmazása, a Kóstolom. A kérdőív célja az volt, hogy feltérképezze a borturizmus iránt érdeklődők hazai borvidékekkel és borfogyasztással kapcsolatos preferenciáit.

A bortípusok közül a fehér, azon belül is az olaszrizling kapta a legtöbb szavazatot. A vörösborok között pedig a cabernet sauvignon végzett a népszerűségi lista élén.

 

A Balatonfüred-Csopaki borvidék a favorit

 

A kérdőívre beérkező válaszok alapján toronymagasan (38%) a Balatonfüred-Csopaki borvidéket jelölték meg elsőszámú kedvencként a borturizmus iránt érdeklődők. A második helyen ebben a rangsorban holtversenyben Badacsony és Villány osztozik, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Tokaj került fel.

hirdetés

 

A felmérés további izgalmas eredménye, hogy a válaszadók több mint fele (55%) a fehér borokat jelölte meg kedvencként, míg a vörösbor épphogy megelőzve a rozé bortípust, második helyet ért el ebben a rangsorban. A Kóstolom felmérése arra a kérdésre is kiterjedt, hogy melyik a válaszadók kedvenc fehérbora. Az olaszrizling nagy fölénnyel nyert (35%), míg második helyre a furmint lépett fel. A harmadik helyet ezen a listán pedig megosztva az irsai olivér és a juhfark érte el.

 

A kérdőív a válaszadók kedvenc vörösbor fajtájára is kíváncsi volt. Ebben a kategóriában a cabernet sauvignon került az első helyre. A második a listán a pinot noir és a kadarka lett holtversenyben, míg a harmadik helyet szintén azonos szavazatszámmal a kékfrankos és a cabernet franc szerezte meg.

 

Érdekesség, hogy a felmérésben résztvevők elsősorban az online médiából tájékozódnak egy-egy borvidék kínálata kapcsán, fontos információforrás még a közösségi média, illetve az ismerősök ajánlása is sokak döntését befolyásolja.

 

Forrás: Kóstolom

Kapcsolódó cikkek

gyumolcsok400-1406984831.jpgBudapest, 2014. augusztus 4. - Ha azt mondjuk, ideális családkép, megjelenik a szemünk előtt a kiegyensúlyozott, formás anyuka, az egészségtől kicsattanó gyermek és a rájuk büszke, mosolygó apuka. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megfeleljünk ennek a modellnek?

Folyamatosan bővül a 11. Torkos Csütörtökre jelentkező éttermek listája, amely tegnap óta megtekinthető az akció hivatalos weboldalán. A Magyar Turizmus (MT) Zrt. néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akciója, a Torkos Csütörtök idén február 11-én várja az éttermi kultúra iránt érdeklődőket.

Vajon lehet úgy főzni, hogy az felrázzon? Adj fantasztikus ízeket ételeidnek és étkezz egészségesen! Körülnéztünk a séfek fűszerkeverékei között. Már csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod kedvenced és egészségesen készíted el!