Kóstolom: online borturisztikai felmérés készült

2016. július 31., vasárnap 08:05

Budapest, 2016. július 31. - Online felmérést készített felhasználói körében Magyarország első borturisztikai alkalmazása, a Kóstolom. A kérdőív célja az volt, hogy feltérképezze a borturizmus iránt érdeklődők hazai borvidékekkel és borfogyasztással kapcsolatos preferenciáit.

A bortípusok közül a fehér, azon belül is az olaszrizling kapta a legtöbb szavazatot. A vörösborok között pedig a cabernet sauvignon végzett a népszerűségi lista élén.

 

A Balatonfüred-Csopaki borvidék a favorit

 

A kérdőívre beérkező válaszok alapján toronymagasan (38%) a Balatonfüred-Csopaki borvidéket jelölték meg elsőszámú kedvencként a borturizmus iránt érdeklődők. A második helyen ebben a rangsorban holtversenyben Badacsony és Villány osztozik, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Tokaj került fel.

hirdetés

 

A felmérés további izgalmas eredménye, hogy a válaszadók több mint fele (55%) a fehér borokat jelölte meg kedvencként, míg a vörösbor épphogy megelőzve a rozé bortípust, második helyet ért el ebben a rangsorban. A Kóstolom felmérése arra a kérdésre is kiterjedt, hogy melyik a válaszadók kedvenc fehérbora. Az olaszrizling nagy fölénnyel nyert (35%), míg második helyre a furmint lépett fel. A harmadik helyet ezen a listán pedig megosztva az irsai olivér és a juhfark érte el.

 

A kérdőív a válaszadók kedvenc vörösbor fajtájára is kíváncsi volt. Ebben a kategóriában a cabernet sauvignon került az első helyre. A második a listán a pinot noir és a kadarka lett holtversenyben, míg a harmadik helyet szintén azonos szavazatszámmal a kékfrankos és a cabernet franc szerezte meg.

 

Érdekesség, hogy a felmérésben résztvevők elsősorban az online médiából tájékozódnak egy-egy borvidék kínálata kapcsán, fontos információforrás még a közösségi média, illetve az ismerősök ajánlása is sokak döntését befolyásolja.

 

Forrás: Kóstolom

Kapcsolódó cikkek

huvelyesek400-1451849492.jpg

Budapest, 2016. január 4. - 2016 a hüvelyesek nemzetközi éve - döntött az ENSZ 68. közgyűlése. Lenézett lencsék, elfelejtett babok és mellőzött borsók érdekében lépett a nemzetközi szervezet, hogy felhívja a figyelmet a hüvelyesek táplálkozási előnyeire, fenntartható termesztésére.

kurtoskalacs-megbontott-vszhuba400-1425734356.jpgBudapest-Bécs, 2015. március 8. - Több nívós gasztronómiai összeállítás is megjelent az elmúlt időszakban Magyarországról a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységének eredményeként.

Budapest, 2016. január 15. - A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján a Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban már 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akcióját, a Torkos Csütörtököt február 11-én. Az új, szerethető arculattal büszkélkedő Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz. Idén részben változik a feltételrendszer is: az étterembe járás és az új ízek felfedezésének népszerűsítésére létrehozott akció során az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező féláron adni. Minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra továbbra is 50% kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek.