Hiánypótló alkalmazás borturistáknak

2016. augusztus 23., kedd 07:05

borospohar400-1471880223.jpg

Budapest, 2016. augusztus 23. - Új, hiánypótló mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.

A Kóstolom alkalmazás célja, hogy borvidéki kirándulások alkalmával alapvető információforrást és tájékozódási pontot nyújtson a bor- és gasztronómia iránt érdeklődők számára. Az applikáció a TripAdvisor mintájára átfogó kalauzként segíti a tájékozódást a hazai borvidékeken és Budapesten elérhető boros-, gasztro-, és szállás kínálatról.

 

A közösségi funkciónak köszönhetően a borokat, éttermeket, szállásokat, eseményeket értékelni is lehet, ami a többi felhasználó számára megkönnyíti a választást.

hirdetés

 

Már közel 350 partner adatai elérhetők

 

A borászatok, éttermek és szállásadók körében hatalmas az érdeklődés az egyedülálló kezdeményezés iránt: az applikáció indításáig már közel 350 partner töltötte fel profiloldalát a közösségi platformra, lefedve gyakorlatilag az összes hazai borvidéket.

 

Az app emellett programajánlóként is működik: tájékoztatást nyújt egy-egy borvidék aktuális bor- és gasztro rendezvényeivel kapcsolatban is.

 

Az alkalmazás egyelőre magyar nyelven érhető el, azonban hamarosan elkészül az angol nyelvű változat is, hiszen cél a borkedvelő külföldi turisták megszólítása is.

 

- Célunk, hogy egy-egy borvidékről minden fontos szolgáltató elérhető legyen az adatbázisban, éppen ezért várjuk további borászatok, éttermek, szállásadók, illetve boros rendezvények szervezőinek jelentkezését. Idén év végéig 20 000 ezer felhasználó regisztrációjára és 1 000 partner adatfeltöltésére számítunk a magyar piacról. Ezzel párhuzamosan pedig a hazánkba látogató külföldieket is megcélozzuk, hiszen velük is szeretnénk megismertetni a hazai borvidékek sokszínű, és egyre fejlődő kínálatát, az alkalmazás további fejlesztése érdekében pedig várjuk a felhasználói visszajelzéseket - fogalmazott Pintér Zsolt, az applikáció megálmodója.

 

A Kóstolom alkalmazás webalapú, így operációs rendszertől függetlenül bármilyen okos eszközön futtaható. Az alkalmazás használata mind a felhasználók, mind a szolgáltató partnerek számára ingyenes.

 

Az applikáció fejlesztéséhez a szakmai hátteret a Futurion nevű informatikai szolgáltató cég biztosította, mely már több mint egy évtizede KKV-k és nagyvállalatok számára nyújt teljes körű információtechnológiai megoldásokat a magyar piacon.

 

Forrás: Kóstolom, képünk illusztráció, bővebben: youtube.com

Kapcsolódó cikkek

fuszerek-1394686704.jpgHa szeretnénk valami újat kipróbálni, vagy csak valami szokatlan, pikáns ízt adni ételeinknek, adjunk hozzájuk olyan fűszereket, melyek eddig még biztosan nem voltak a szekrényben!

het-patak-gyongye400-1414089694.jpgBudapest-Baranya, 2014. október 23. - A Magyar Nemzeti Parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be a hosszú hétvégén. Országszerte hét helyszínen - Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán - várják színes programokkal és a tájegységre jellemző ínyencségekkel az érdeklődőket a Vidékjáró című sorozat részeként.

tojassalata-retekkel-1397671505.jpgBudapest, 2014. április 17. - A magyar és az európai keresztény hagyományban a húsvéti időszak alatt kiemelt jelentőséget kapnak az elfogyasztott ételféleségek. Ma már a húsvéti ételeket, alapanyagokat - bárány, tojás, sonka - szimbolikájuk mellett elsősorban az ízük és a hagyományok miatt fogyasztják. A családi összejövetelre, illetve a vendégeknek kínált ételek összeállításához az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ad hasznos tanácsokat.