Hiánypótló alkalmazás borturistáknak

2016. augusztus 23., kedd 07:05

borospohar400-1471880223.jpg

Budapest, 2016. augusztus 23. - Új, hiánypótló mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.

A Kóstolom alkalmazás célja, hogy borvidéki kirándulások alkalmával alapvető információforrást és tájékozódási pontot nyújtson a bor- és gasztronómia iránt érdeklődők számára. Az applikáció a TripAdvisor mintájára átfogó kalauzként segíti a tájékozódást a hazai borvidékeken és Budapesten elérhető boros-, gasztro-, és szállás kínálatról.

 

A közösségi funkciónak köszönhetően a borokat, éttermeket, szállásokat, eseményeket értékelni is lehet, ami a többi felhasználó számára megkönnyíti a választást.

hirdetés

 

Már közel 350 partner adatai elérhetők

 

A borászatok, éttermek és szállásadók körében hatalmas az érdeklődés az egyedülálló kezdeményezés iránt: az applikáció indításáig már közel 350 partner töltötte fel profiloldalát a közösségi platformra, lefedve gyakorlatilag az összes hazai borvidéket.

 

Az app emellett programajánlóként is működik: tájékoztatást nyújt egy-egy borvidék aktuális bor- és gasztro rendezvényeivel kapcsolatban is.

 

Az alkalmazás egyelőre magyar nyelven érhető el, azonban hamarosan elkészül az angol nyelvű változat is, hiszen cél a borkedvelő külföldi turisták megszólítása is.

 

- Célunk, hogy egy-egy borvidékről minden fontos szolgáltató elérhető legyen az adatbázisban, éppen ezért várjuk további borászatok, éttermek, szállásadók, illetve boros rendezvények szervezőinek jelentkezését. Idén év végéig 20 000 ezer felhasználó regisztrációjára és 1 000 partner adatfeltöltésére számítunk a magyar piacról. Ezzel párhuzamosan pedig a hazánkba látogató külföldieket is megcélozzuk, hiszen velük is szeretnénk megismertetni a hazai borvidékek sokszínű, és egyre fejlődő kínálatát, az alkalmazás további fejlesztése érdekében pedig várjuk a felhasználói visszajelzéseket - fogalmazott Pintér Zsolt, az applikáció megálmodója.

 

A Kóstolom alkalmazás webalapú, így operációs rendszertől függetlenül bármilyen okos eszközön futtaható. Az alkalmazás használata mind a felhasználók, mind a szolgáltató partnerek számára ingyenes.

 

Az applikáció fejlesztéséhez a szakmai hátteret a Futurion nevű informatikai szolgáltató cég biztosította, mely már több mint egy évtizede KKV-k és nagyvállalatok számára nyújt teljes körű információtechnológiai megoldásokat a magyar piacon.

 

Forrás: Kóstolom, képünk illusztráció, bővebben: youtube.com

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. január 15. - A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján a Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban már 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akcióját, a Torkos Csütörtököt február 11-én. Az új, szerethető arculattal büszkélkedő Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz. Idén részben változik a feltételrendszer is: az étterembe járás és az új ízek felfedezésének népszerűsítésére létrehozott akció során az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező féláron adni. Minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra továbbra is 50% kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek.

pecs-iikatfelm-400a-1377242600.jpgVajon másfél évszázada volt-e ott utca vagy tér, ahol most az van? Egyáltalán hol húzódott akkor a településhatár? Mindez könnyen kiderülhet, ha egymás mellé teszünk egy 150 évvel ezelőtti térképet a mai Google Maps-szel. Mielőtt bárki is nekiállna keresgélni és próbálkozni, a helyzet az, hogy nekünk ezzel nem érdemes vesződnünk. Ugyanis már profin megtették helyettünk.

chips400-1472331700.jpg

Budapest, 2016. augusztus 28. - Egy amerikai étteremben 163 éve, augusztus 24-én készült el az első chips. A chips elkészítése nem egy megtervezett folyamat volt, és íze is rengetegszer változott 1853 óta. Hazánkban egy évtizedig a sós íz volt az egyeduralkodó, ám az utóbbi időben a magyarok is nyitottabbá váltak a különleges ízesítésekre.