Harkányban járt a Gasztroangyal

2014. március 22., szombat 17:30

gasztroangyal-harkany400-1395505804.jpgKét napot Harkányban töltött stábjával Borbács Marcsi, aki ittléte során számos helyi gasztronómiai különlegességgel ismerkedett meg, illetve ő maga is temérdek tudással gyarapította a vendéglátók főzőtudományát.

A forgatás a terehegyi faluházban indult és némi kacskaringóval - a műsorkészítők egy kovácshidai portát, a máriagyűdi kegyhelyet, valamint Kalmár László Csukma dűlőben található pincéjét is felkeresték - a No Name étteremben zárult.

hirdetés

 

A Gasztroangyal harkányi részének leendő nézői - akik száma minden bizonnyal jelentős lesz, hiszen az ország legnépszerűbb főzőműsoráról van szó - megismerkedhetnek majd egyebek mellett a túrós kötözött-tészta levessel, a kukoricás szármával, a fügelevessel éppúgy, mint a tenkeshegyi parasztos libamáj, a cukkini- és sárgarépalekvár elkészítésének rejtelmeivel.

 

A Gasztroangyal Harkányban készült műsorát a kulináris élvezetek iránt érdeklődők a tervek szerint április 12-én tekinthetik meg.

 

Forrás: Harkány Város Önkormányzata

Kapcsolódó cikkek

okesv-pecsi-csapat400b-1456072964.jpg

Budapest, 2016. február 22. - Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását pénteken a Hungexpón megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A "Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország miskolci csapata vehette át az aranyérmet.

denever1-1377537789.jpgA denevérek nyár végén kezdődő nászidőszakához igazodó esti programon szakavatott denevérkutató mutatja be a denevérek különleges és titkokkal körüllengett világát. A résztvevők megismerhetik a denevérkutatás módszereit és jelentőségét, az Abaligeti-barlangnál hálóval befogott denevéreket lehet közelről megnézni, ismerkedve a fajok egyedi jellemzőivel - írja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapja.

Villány, 2015. december 14. - A Villányi borvidéken még nem kezdődött el az igazi tél, de már Szent Vince napjának megünneplésére készülnek. Az egyre népszerűbb Variációk Vincére (január 23-án) számos színes programlehetőséggel várja vendégeit. A Vince-napi népszokások felelevenítése megtöri a tél csendjét a dűlök között. A pincészetek és éttermek alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességekkel várják a látogatókat. 2016-ban már tizenegy borvidéki házigazda csatlakozik a Dűlőjáró Vince programokhoz.