Gasztroélmények Éve: itt a hivatalos honlap

2016. március 28., hétfő 07:05

Budapest, 2016. március 28. - Elérhető a neten a Gasztroélmények Éve 2016 kezdeményezés hivatalos honlapja, a Gasztroelmeny.hu. Az oldalon található Magyarország legteljesebb gasztronómiai eseménynaptára, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen szemezgethessünk a több száz esemény között egészen a tematikus év végéig.

Ahogy azt a Gasztroélmények Éve indításakor hangsúlyozták a szervezők, korszerű online hátteret kívánnak biztosítani a tematikus évnek, hogy minél szélesebb közönséget elérhessen. A tervek szerint elkészült és március 24-én elindult a Gasztroélmények Éve weblapja.

 

A háromnyelvű, dinamikus és interaktív Gasztroelmeny.hu weboldalon érhető el Magyarország legteljesebb gasztronómiai eseménynaptára. A portálon egészen december végéig nyomon követhetjük az év gasztroeseményeit, emellett vonatkozó híreket, gasztrobloggerek csak itt olvasható írásait, recepteket, kiadványokat találhatunk. Az oldal vonzó arculattal, trendi, jól áttekinthető és felhasználóbarát formában segíti az események közötti eligazodást és arra ösztönöz mindenkit, hogy induljon útnak, legyen részese ezeknek a különleges gasztronómiai élményeknek.

hirdetés

 

2016 legteljesebb gasztronómiai eseménynaptárában minden hétre találhatunk egy-egy izgalmas gasztronómiai fesztivált. Napi bontásban láthatók a közeli események, míg a keresővel tetszés szerinti kritériumok alapján, egyszerűen és kényelmesen szemezgethetünk az ízlésünknek megfelelő fesztiválok között.

 

A kereső mellett a „Gasztroélmények Éve ajánlásával” kiemelt események között is lehet böngészni, amelyeket a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a Magyar Fesztiválszövetséggel közösen választott ki. Amelyik gasztroeseményen felfedezhető a Gasztroélmények Éve 2016 logó, az minőségi garanciát jelent az érdeklődőknek. Emellett az MT Zrt. jól ismert szív alakú logója jelöli azokat az eseményeket, ahol szervezőként, vagy egyéb módon tevékenyen részt vállal a társaság.

 

Az eseménynaptár mellett a Gasztroelmeny.hu számos újdonságot, blogbejegyzést, fesztivál toplistát ajánl, akár a magyar gasztronómia legújabb trendjeiről, akár a tradicionális konyháról, borvidékekről van szó. A társaság online gasztrokiadványai és cikkei révén a klasszikus, tájjellegű receptek is könnyen elsajátíthatók lesznek.

 

A Gasztroelmeny.hu hivatalos bloggere Bezselics Ildikó lett, akinek - kizárólag a honlapon olvasható - írásai és képriportjai az egész tematikus évet végigkísérik egészen december végéig. A közismert gasztroblogger úgy fogalmazott: „közös célunk, hogy Magyarország egy termálvízen úszó gasztronómiai kánaán legyen, egyesítve turisztikai és gasztronómiai erősségeinket. Hogy ez megvalósulhasson, ismernünk és szeretnünk kell értékeinket - hogy ezentúl minden év a Gasztroélmények Éve legyen!”

 

Vajda Pierre ételkritikus szintén üdvözlendőnek tartja, hogy az MT Zrt. a gasztroélményeket helyezte 2016-os tevékenysége középpontjába. Elmondta: az igazi kulináris élmény az, ami a hagyomány és haladás sajátos ötvözeteként jön létre a tányéron: frissesség, textúrák, innováció, tálalás, fúziók, ízek harmóniája, kreativitás.

 

A honlap - nyelv- és küldőpiac-specikusan, eltérő tartalommal - angolul és németül is elérhető a gastro.gotohungary.com, illetve a gastrolandungarn.com oldalakon. A Gasztroelmeny.hu honlap hangsúlyosan támaszkodik a Magyar Turizmus Zrt. által üzemeltetett közösségi felületekre, az Élmény itthon Facebook oldalra, valamint az Itthon.hu portálrendszerre, amely már hosszú évek óta minden belföldi utazás kiindulópontja.

 

Egy regisztrációs adatlap kitöltésével bárki számára nyitott a lehetőség, hogy megjelenítse saját szervezésű, magyarországi gasztronómiai eseményét a naptárban, és egyben Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisában, az MT Zrt. kezelésében lévő NETÁ-ban (Nemzeti Turisztikai Adatbázis).

 

Forrás: Objektív Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

hazai-dinnye400-1468951216.jpg

Budapest, 2016. július 20. - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. magyar dinnye promóciós programot indít hat kereskedelmi áruházlánc - az ALDI, az Auchan, a CBA, a Lidl, a METRO és a SPAR - közreműködésével.

liba400-1446583033.jpgVillány, 2015. november 4. - "Aki Márton napján bort nem iszik, egész évben szomjazik" - tartja a mondás. A Márton-napi Újborünnepnek sok éves tradíciója van a Villányi borvidéken, a hozzá kötődő programokkal pedig mára országos hírű eseménnyé vált a borkedvelők körében.

Villány, 2015. december 14. - A Villányi borvidéken még nem kezdődött el az igazi tél, de már Szent Vince napjának megünneplésére készülnek. Az egyre népszerűbb Variációk Vincére (január 23-án) számos színes programlehetőséggel várja vendégeit. A Vince-napi népszokások felelevenítése megtöri a tél csendjét a dűlök között. A pincészetek és éttermek alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességekkel várják a látogatókat. 2016-ban már tizenegy borvidéki házigazda csatlakozik a Dűlőjáró Vince programokhoz.