Fűszerünnep és borfesztivál vasárnapig
Pécs, 2015. május 8. - A gasztronómia, az ízek, az illatok és a zene áll a középpontban a Pécsi Fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs nevet viselő, vasárnapig tartó rendezvényen.
A Széchenyi téren fűszernövények ültetésével csütörtökön vette kezdetét immár negyedik alkalommal a Pécsi Fűszerünnep, amely az egy nappal korábban elindult borfesztivál társrendezvényeként igyekszik mozgalmat teremteni a mediterrán hangulatok városában.
Az eseményen Páva Zsolt polgármester óvodás gyermekekkel helyezte el a palántákat, és Csizi Péter országgyűlési képviselő Őri László alpolgármester társaságában is hasonlóan tett Kertvárosban.
Mint azt Páva Zsolt az MTI-nek elmondta, négy évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hívták életre a fűszerünnepet, amellyel azt szeretnék elérni, hogy Pécs-szerte egyre többen ültessenek kertjeikbe, a tömbházakat övező ágyásokba, balkonokba rozmaringot, majoránnát, borsikafüvet, egyéb zöldfűszereket. A mozgalomhoz időről időre egyre többen csatlakoznak, a városüzemelési társaság a megyeszékhely több közterületén is fűszernövényeket ültet, így gondoskodva a finom illatokról, a pécsi mediterrán hangulat erősítéséről.
Az idei Pécsi Fűszerünnep eseményei egy tavaly indult fesztivál, a Bor, Mámor, Pécs betétrendezvényeként zajlanak, amelynek során nyolc borvidék 24 pincészetének borait, a környék étkeit kóstolhatják meg és koncerteken vehetnek részt az érdeklődők.
A szervezők a gyermekek szórakoztatásáról játszóházban gondoskodnak, a felnőtteket olyan előadók fellépéseire invitálják, mint a Group 'n' Swing, a Sixtones, a Bin-Jip, a Trio Afium, a Pankastic és a Peter Sarik Trio. Emellett szombaton napközben TV Paprika A Boldogság útjain című műsorának forgatását és közönségtalálkozóját is a Széchenyi téren tartják.
A rendezvényen tartanak extrém grillbajnokságot is azoknak, akik bizonyítani akarják: a hús vagy a zöldség nemcsak a hagyományos, hanem eredetileg más célra készült eszközökön, eszközökkel is megsüthető.
Forrás: MTI, bővebben: facebook
Budapest, 2016. március 4. - A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval.