Fűszerünnep és borfesztivál vasárnapig

2015. május 8., péntek 06:00

fuszerunnep1-400-1431056116.jpgPécs, 2015. május 8. - A gasztronómia, az ízek, az illatok és a zene áll a középpontban a Pécsi Fűszerünnepet is magában foglaló Bor, Mámor, Pécs nevet viselő, vasárnapig tartó rendezvényen.

A Széchenyi téren fűszernövények ültetésével csütörtökön vette kezdetét immár negyedik alkalommal a Pécsi Fűszerünnep, amely az egy nappal korábban elindult borfesztivál társrendezvényeként igyekszik mozgalmat teremteni a mediterrán hangulatok városában.

 

Az eseményen Páva Zsolt polgármester óvodás gyermekekkel helyezte el a palántákat, és Csizi Péter országgyűlési képviselő Őri László alpolgármester társaságában is hasonlóan tett Kertvárosban.

hirdetés

 

Mint azt Páva Zsolt az MTI-nek elmondta, négy évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hívták életre a fűszerünnepet, amellyel azt szeretnék elérni, hogy Pécs-szerte egyre többen ültessenek kertjeikbe, a tömbházakat övező ágyásokba, balkonokba rozmaringot, majoránnát, borsikafüvet, egyéb zöldfűszereket. A mozgalomhoz időről időre egyre többen csatlakoznak, a városüzemelési társaság a megyeszékhely több közterületén is fűszernövényeket ültet, így gondoskodva a finom illatokról, a pécsi mediterrán hangulat erősítéséről.

 

Az idei Pécsi Fűszerünnep eseményei egy tavaly indult fesztivál, a Bor, Mámor, Pécs betétrendezvényeként zajlanak, amelynek során nyolc borvidék 24 pincészetének borait, a környék étkeit kóstolhatják meg és koncerteken vehetnek részt az érdeklődők.

 

A szervezők a gyermekek szórakoztatásáról játszóházban gondoskodnak, a felnőtteket olyan előadók fellépéseire invitálják, mint a Group 'n' Swing, a Sixtones, a Bin-Jip, a Trio Afium, a Pankastic és a Peter Sarik Trio. Emellett szombaton napközben TV Paprika A Boldogság útjain című műsorának forgatását és közönségtalálkozóját is a Széchenyi téren tartják.

 

A rendezvényen tartanak extrém grillbajnokságot is azoknak, akik bizonyítani akarják: a hús vagy a zöldség nemcsak a hagyományos, hanem eredetileg más célra készült eszközökön, eszközökkel is megsüthető.

 

Forrás: MTI, bővebben: facebook

 

fuszerunnep2-1431056074.jpg

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. március 4. - A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval.

kurtoskalacs-megbontott-vszhuba400-1425734356.jpgBudapest-Bécs, 2015. március 8. - Több nívós gasztronómiai összeállítás is megjelent az elmúlt időszakban Magyarországról a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységének eredményeként.

szurkemarha400-1410207616.jpgBudapest, 2014. szeptember 9. - A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Magyar Piacszövetkezet közösen szervezi meg szeptember 12-14-én a Szürkemarha Vigadalmat a Vajdahunyad várában.