Érik a negyedik pálinkaverseny Kárászon

2014. április 11., péntek 06:00

palinka400-1397187798.jpgPécs, 2014. április 11. - Az idei pálinkaverseny már a negyedik hasonló megmérettetés lesz a Kelet-Mecsekben található Kárászon. A rangos zsűri és a korábbi sikeres szervezések nívós versenyt sejtetnek.

Így alakul a program a Kárászi Faluházban (7333 Kárász, Fürdő u. 10.) május 10-én, szombaton: 15.30-tól helyfoglalás, 16 órától a pálinkák értékelése, 18 órától vacsora (utóbbi a helyszínen rendelhető).

 

A mintákat (0,5 literes üvegben) május 5-én és 6-án, hétfőn és kedden 10 és 18 óra között a Faluház épületében veszik át a szervezők. Nevezési díj: 600 Ft/minta.

hirdetés

 

A zsűri a Pálinka Lovagrend tagjaiból kerül ki - zárójelben a szervezetben viselt tisztségüket tüntettük fel. Az elnök Béli Géza lesz (főpohárnok és szakmai igazgató), további tagok: Békési Zoltán (nagykövet), Bolyhos László (kancellár), Trepák János (nagykövet) és Dr. Gyenesei István (ceremóniamester).

 

A pálinkafajták széles választékára való tekintettel a verseny kategóriáit a beérkező minták után határozzák meg.

 

További tudnivalók: 30/439-2399, Kárászért Egyesület

 

Forrás: www.karasz.hu

 

Kapcsolódó hírünk: Kárászi Pálinkafőző verseny - Baranyában sikeres a házi pálinka

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. április 27. - A NetPincér legfrissebb Trendelő riport  kutatása 14 magyar város, település elmúlt negyedéves online ételrendelési szokásait vizsgálta. A felmérés a rendelési szokásokat reprezentáló tekintélyes adathalmazt többféle kérdés mentén dolgozta fel, többek között a lakosságszámból kiindulva az egy főre jutó rendelések arányában hasonlította össze a kutatásban részt vevő településeket. A felmérés eredményeképpen számos olyan adat és összefüggés került napvilágra, amely előzetes várakozásainkra rácáfolva komoly meglepetéseket okozott.

Pécs, 2015. április 10. - Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére ma és holnap a baranyai megyeszékhelyen.

fuszerek-1394686704.jpgHa szeretnénk valami újat kipróbálni, vagy csak valami szokatlan, pikáns ízt adni ételeinknek, adjunk hozzájuk olyan fűszereket, melyek eddig még biztosan nem voltak a szekrényben!