Érik a negyedik pálinkaverseny Kárászon

2014. április 11., péntek 06:00

palinka400-1397187798.jpgPécs, 2014. április 11. - Az idei pálinkaverseny már a negyedik hasonló megmérettetés lesz a Kelet-Mecsekben található Kárászon. A rangos zsűri és a korábbi sikeres szervezések nívós versenyt sejtetnek.

Így alakul a program a Kárászi Faluházban (7333 Kárász, Fürdő u. 10.) május 10-én, szombaton: 15.30-tól helyfoglalás, 16 órától a pálinkák értékelése, 18 órától vacsora (utóbbi a helyszínen rendelhető).

 

A mintákat (0,5 literes üvegben) május 5-én és 6-án, hétfőn és kedden 10 és 18 óra között a Faluház épületében veszik át a szervezők. Nevezési díj: 600 Ft/minta.

hirdetés

 

A zsűri a Pálinka Lovagrend tagjaiból kerül ki - zárójelben a szervezetben viselt tisztségüket tüntettük fel. Az elnök Béli Géza lesz (főpohárnok és szakmai igazgató), további tagok: Békési Zoltán (nagykövet), Bolyhos László (kancellár), Trepák János (nagykövet) és Dr. Gyenesei István (ceremóniamester).

 

A pálinkafajták széles választékára való tekintettel a verseny kategóriáit a beérkező minták után határozzák meg.

 

További tudnivalók: 30/439-2399, Kárászért Egyesület

 

Forrás: www.karasz.hu

 

Kapcsolódó hírünk: Kárászi Pálinkafőző verseny - Baranyában sikeres a házi pálinka

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. március 28. - Elérhető a neten a Gasztroélmények Éve 2016 kezdeményezés hivatalos honlapja, a Gasztroelmeny.hu. Az oldalon található Magyarország legteljesebb gasztronómiai eseménynaptára, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen szemezgethessünk a több száz esemény között egészen a tematikus év végéig.

Villány, 2015. november 16. - A legkeresettebb villányi vörösborok alapanyagát jelentő kékszőlő fajtákból is átlagon felüli minőséget és mennyiséget szüreteltek idén ősszel a borvidék termelői - mondta Nagy Gergely, a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára az MTI érdeklődésére.

okesv-pecsi-csapat400b-1456072964.jpg

Budapest, 2016. február 22. - Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását pénteken a Hungexpón megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A "Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország miskolci csapata vehette át az aranyérmet.