Egy falatnyi Amerika!
Pécs, 2015. 08. 24. Ha szeretnél belecsöppenni egy amerikai országúti hamburgerező életérzésébe, akkor mindenképpen el kell látogatnod a pécsi, Fald Fel Amerika Retro étterembe. Csodás ízek, megdöbbentő adagok és udvarias kiszolgálás jellemzi leginkább a hely szellemét.
Már, ahogy belép az ember az étterem küszöbén, érzi, hogy nem egy szokványos gyorsétterem ajtaján lépett be.
Mintha egy amerikai filmben lennénk, az asztalok, a beülős boxok, a képek a falakon, a színek, a pult, a pincérek ruhája mind egyedi jenki stílust képviselnek.
Emellett a pincér hölgyek nagyon kedvesek és segítőkészek.
Az étlapon a hamburgerek mellett menü kombinációk is megtalálhatóak, ahol sültburgonyát, hagymát és üdítőket választhatunk ki a kívánt étel mellé, ami lehet akár hot-dog, pizza és különböző sültek is.
A marhahús helyett csirkét is kérhetünk a buciba.
Az adagok elfogyasztása egy igazi férfiembernek is nehézségeket okoz.
A verseny burger mérete egy nagyobb tortához hasonlítható, ami mindenféle földi jósággal meg van töltve. Ha ezt a hamburgert elfogyasztjuk fél kilogramm krumplival egy bizonyos időn belül, akkor a cég állja a cechet.
Sokat elmond a terjedelméről, hogy eddig 4 embernek sikerült „kifosztania” az étterem tulaját.
Szerencsére gondoltak a gyerekekre és a kisebb étkű hölgyekre is, hiszen kevésbé gigantikus adagokat is kaphatunk.
Ha már dugig vagyunk a hússal és úgy érezzük, nem sok fér már belénk, azért még egy fánkkal lefolythatjuk az étkezést vagy inkább feltehetjük a koronát a végére.
A fánk látványa mellé, csak az amerikai rendőröket kell odaképzelnünk, ahogy válogatnak a pult előtt…
Ez az a hely, ahol nem csak egy amerikai burgert kapsz, hanem Amerikát is.
Értékelés:
Megközelíthetőség: 4
Ételadag: 5
Kiszolgálás: 5
Íz: 4
Hangulat: 5
Várakozási idő: 5
Ár-érték arány: 4
Átlag: 4,57
(1-5-ig terjedő osztályozás. 5 a legmagasabb érték)
Forrás:www.amerikaetterem.hu
Az ausztriai lichtenwörthi haláltáborban fogva tartott nők által leírt receptekből jelenik meg a Szakácskönyv a túlélésért című kötet. A szénnel és grafitfoszlányokkal papírfecnikre körmölt 149 receptet tartalmazó könyvet csütörtökön mutatják be Budapesten.
Budapest, 2016. augusztus 23. - Új, hiánypótló mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.
Budapest, 2016. március 4. - A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval.