Csokoládé karnevál a Zsolnayban

2015. január 30., péntek 06:00

csokolade400-1422555900.jpgPécs, 2015. január 30. - Különleges csokoládékkal és az édességhez kapcsolódó színes programokkal várja a látogatókat a Pécsi Csokoládé Karnevál, amelyet február 7-én és 8-án rendeznek a Zsolnay-negyedben.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) és a Csoko-Láda Csokibolt által közösen rendezett karneválról tartott tegnapi sajtótájékoztatón Mosonyi Éva ötletgazda elmondta: az eseménynek otthont adó Pécsi Galéria m21-ben szakmai rendezvények éppúgy lesznek, mint gyermekprogramok, vásár vagy kiállítás. Harka Éva csokiblogger a csokikóstolás alapjairól, Csiszár Katalin csokikészítő a csokoládé tudományáról tart előadást. Szántó Tibor csokikészítő a fő kakaóbabfajtákkal, Őrsi Zoltán csokoládépapír-gyűjtő a csokipapírokkal kapcsolatos ismereteit osztja meg az érdeklődőkkel.

hirdetés

 

A gyermekek malmozhatnak bonbonokkal, festhetnek muffin formájú medált, játszhatnak csokis memória és logikai játékokkal, hajtogathatnak könyvjelzőt csokipapírból. L. Molnár Edit pécsi meseíró saját csokis meséjét olvassa fel nekik.

 

Mosonyi Éva szólt arról is, hogy a Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola diákjai többször is bonbonkészítő bemutatót tartanak, emellett elkészül egy csokoládé dísztárgy, amelyet a Zsolnay gyár porcelánfestői igazi csokoládéval festve díszítenek majd.

 

A kiállításon a látogatók tizenkét tabló segítségével ismerhetik meg a csokoládé történetét, a vásárban húsz kiállító különleges, minőségi, magyar kézműves termékei közül válogathatnak.

 

Kozma Gábor, a ZSÖK programigazgatója hangsúlyozta: a rendezvény látogatása ingyenes lesz annak érdekében, hogy minél többen ismerhessék és kóstolhassák meg a minőségi csokoládékat.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

medvehagymaszedes400-1459596613.jpg

Pécs, 2016. április 3. - Gasztronómiai különlegességek mellett kulturális programokkal és koncertekkel is várja vendégeit a Medvehagyma Fesztivál, amelyet április második hétvégéjén immár tizenharmadik alkalommal rendeznek meg Orfűn.

Budapest, 2016. március 4. - A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval.

borospohar400-1471880223.jpg

Budapest, 2016. augusztus 23. - Új, hiánypótló mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek. A Kóstolom névre keresztelt app segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók hazánk 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről.