A legjobb hazai borok egyszerre, egy helyen

2014. augusztus 30., szombat 09:00

Budapest-Pécs, 2014. augusztus 30. - A METRO elkészítette legújabb borkatalógusát. Ehhez kapcsolódóan pedig már második alkalommal rendezi meg a METRO Borfesztivált szeptember 5-én, pénteken.

A borkatalógus az áruházi kínálat legjobb borait tartalmazza, melyek közül jó néhányat négy helyszínen - Pécsen, Debrecenben, Szombathelyen és a Ferencvárosban - a borfesztivál keretében meg is kóstolhat a nagyközönség.

 

Az egynapos borfesztiválra látogató vendégek megismerkedhetnek az áruház aktuális borkészletének legjobbjaival, valamint 54 neves magyar borászat borai mellett nemes pálinkák, sajtok és húskészítmények kóstolására is lesz lehetőség. A délben kezdődő borfesztiválon a közönség megízlelheti a ’METRO 2014-es év borát’, az Insol borait, az Insolito Tinto-t és Bianco-t; az előbbi a Challenge International du Vin borversenyen arany, az utóbbi ezüstérmet szerzett. A közönség a bórkóstoláson olyan borászatokkal találkozhat, mint a Törley Pezsgőpincészet vagy a Tokaj Kereskedőház.

hirdetés

 

A METRO áruházlánc a borfesztivált abból az alkalomból rendezi meg, hogy elkészíttette legújabb borkatalógusát, melyben közel 230 kiváló minőségű bor szerepel. A borkatalógus egyedi voltát az adja, hogy a válogatás a borhoz értő szakemberek, sommelier-ek bírálata alapján áll össze, így a kiadvány mindenki számára segítséget jelenthet a borok közötti eligazodásban.

 

A válogatásban többek között olyan borok szerepelnek, mint a Bock Ermitage, Gere Attila Rosé 2013, Tiffán’s Immortal Cuvé 2011, Sauska Rosé 2013, Bolyki Indián nyár 2011 vagy a Degenfeld Muscat Blanc 2013.

 

Forrás: METRO Cash & Carry Hungary, további részletek a pécsi rendezvényről: pecsiborozo.hu

Kapcsolódó cikkek

Az ausztriai lichtenwörthi haláltáborban fogva tartott nők által leírt receptekből jelenik meg a Szakácskönyv a túlélésért című kötet. A szénnel és grafitfoszlányokkal papírfecnikre körmölt 149 receptet tartalmazó könyvet csütörtökön mutatják be Budapesten.

tojassalata-retekkel-1397671505.jpgBudapest, 2014. április 17. - A magyar és az európai keresztény hagyományban a húsvéti időszak alatt kiemelt jelentőséget kapnak az elfogyasztott ételféleségek. Ma már a húsvéti ételeket, alapanyagokat - bárány, tojás, sonka - szimbolikájuk mellett elsősorban az ízük és a hagyományok miatt fogyasztják. A családi összejövetelre, illetve a vendégeknek kínált ételek összeállításához az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ad hasznos tanácsokat.

chips400-1472331700.jpg

Budapest, 2016. augusztus 28. - Egy amerikai étteremben 163 éve, augusztus 24-én készült el az első chips. A chips elkészítése nem egy megtervezett folyamat volt, és íze is rengetegszer változott 1853 óta. Hazánkban egy évtizedig a sós íz volt az egyeduralkodó, ám az utóbbi időben a magyarok is nyitottabbá váltak a különleges ízesítésekre.