Nekik ment legjobban a bankszimuláció

2015. november 26., csütörtök 06:05

kh-diakkupa400-1448506131.jpgBudapest, 2015. november 26. - Hetedik alkalommal rendezték meg a K&H diákkupát, a főiskolai és egyetemi hallgatók országos online bankszimulációs versenyét. A megmérettetés során a diákok egy bank irányítását vehetik a kezükbe, természetesen csak virtuálisan. Az idei versenyre összesen 235 csapat nevezett, 34 felsőoktatási intézményből. A döntőt a Pécsi Tudományegyetem Concordance csapata nyerte.

- A K&H diákkupa az elmúlt évek során a főiskolai és egyetemi hallgatók egyik legnépszerűbb pénzügyi versenyévé vált. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megmérettetésre jelentkezők számra évről évre nő, és egyre több felsőoktatási intézmény csatlakozik a kezdeményezéshez - mondta Németh Balázs, a K&H Bank stratégiai és HR igazgatója.

 

A versenyre háromfős csapatok jelentkezhetnek, hogy bizonyítsák, felsővezetőként is megállnák helyüket a pénzügyi világban. A résztvevők egy-egy virtuális kereskedelmi bank és biztosító irányítását vehetik kézbe, és éves periódusokra vonatkozóan kell döntéseket hozniuk. A virtuális pénzintézetek pedig valós versenykörnyezetben küzdenek egymással a vevők bizalmáért, és törekednek a hatékony működés megvalósítására.

hirdetés

 

- A K&H egyik kiemelt támogatási területe a fiatalok oktatása, és mi állhat közelebb egy pénzintézethez, mint a pénzügyes hallgatók szakmai irányú fejlesztése - tette hozzá Németh Balázs. - Elkötelezettségünket a téma és a versenyzők iránt pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy az előző K&H diákkupák döntősei közül többen is vállalatunknál dolgoznak, egy tavalyi projektbe pedig további két döntőst vontunk be külsősként.

 

Az online selejtezők és középdöntő után a múlt heti döntőben kilenc csapat versengett egymással, hogy fenntartható és profitábilis növekedési pályára állítsák az általuk vezetett bankot, valamint különböző szakmai témák mentén vitázzanak egymással, illetve pénzügyes és statisztikai feladatokat oldjanak meg.

 

A legjobb üzleti és vezetői döntéseket és megoldásokat a Pécsi Tudományegyetem Concordance csapat tagjainak - Gyimesi András, Juhász Bálint és Szilágyi Bernadett - sikerült meghozniuk, ezzel ők nyerték a belgiumi utazást, amelynek részeként többek között látogatást tehetnek a K&H anyavállalata, a KBC bank és biztosítási csoport központjába is.

 

Forrás: K&H

Kapcsolódó cikkek

2008703493-1360064626.jpg A Pécsi Tudományegyetem a tavalyi évhez képest 5,5 milliárd forintal kap kevesebb állami támogatást az idén.További 26 intézmény is érintett, összesen 84 milliárd forintal csökken támogatásuk.A Magyar Rektori Konferencia nyilvánosságra hozta az állami fenntartású felsőoktatási intézmények 2013-as állami támogatásának részletes adatait.

Pécs, 2014. október 14. - A kitüntetést Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke adta át a Sellyén tartott megyenapi rendezvényen dr. Nemeskéri Zsoltnak. A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának dékánja a kitüntetés kapcsán köszönetét fejezte ki a megyei vezetésnek a FEEK működésének támogatásáért.

Pécs, 2013. november 26. - A mentálisan akadályozottak foglalkoztathatóságának elősegítése a célja annak a 177 ezer eurós (53 millió forint) magyar-horvát kutatásnak, amelynek nyitókonferenciáját ma tartják a horvátországi Eszéken.