Popsitörlő rágcsálás

2016. január 2., szombat 12:52

Tisztelt Doktor Úr! Ismerősöm 2 éves kisbabája folyton popsitörlő kendőt rágcsál. Mindig újat és újat vesz elő,napi szinten akár többet is. Az egész kendőt betömi, a szájában habzásig forgatja, a kendőből kioldódott anyagot lenyeli. A szülők engedik, mondván,hogy nincs benne semmi a szervezet számára káros anyag, hiszen babáknak készült. Szeretném kérdezni,hogy a fulladásveszélyen túl, valóban ártalmatlan a kendőből a baba szervezetébe jutó anyag? Nem jelez már függőséget az, ha a gyerek napi rendszerességgel "fogyasztja" a popsitörlőt? Az összetevőket látva én azt gondolom, hagy abban valamiféle lúgos anyag, kémiai vegyületek, kozmetikai, bőrápoló szerek vannak beitatva, és csakis külsőleg szabadna használni. Nem félő, hogy a későbbiekben esetleg valamilyen máj vagy vese elégtelenség / károsodás, nyelőcső rendellenesség, allergia, gyomor vagy bélpanaszok, ne adj Isten legrosszabb esetben valamiféle rákbetegség léphetnek fel? Válaszát előre köszönöm! 

Üdvözlöm, a popsitörlő nem étel, ilyesmit ne rágcsáljon. Igaz a babának készült, de nem szájon át történő használatra. Jó dolog rászoktatni, hogy ami nem étel, azt ne vegye szájba, illetne ne nyelje le..

 

Kapcsolódó cikkek

Tisztelt Doktor Úr! A gyermekorvos nincs itthon, 11 èves gyereknek piros torka volt. Adtam neki sumetrolimot és nurofent. Septofort szopogatos gyógyszert. Láza 37,4. A sumetrolim jó? És hány napig kell szedni? A szumetrolim antibiotikum vagy sem? Válaszát nagyon szépen köszönöm 

Kedves Doktor úr! Kisfiamat megcsípte az áram! bent voltunk a kórházban 2 éjszakàt. Minden értéke rendben volt. Később jelentkezhet valami tünet? Köszönöm! 

Tisztelt Doktor Úr! Kis unokám 3 honapos múlt hét szombaton , belázasodott 38 fokos láza volt.Aggódó lányom bevitte a kórházba, mivel nagyon nyűgös, és fájdalmas sírás következett.Ott is tartották vért,vizeletet vettek tőle ami hála Istennek semmi eltérést nem mutatott.Még a mai napig is bent vannak, még mindig lázas, ultrahang is negatìv.A kis karján,1 helyen kicsi véraláfutás van, a pici lábán pedig 2 helyen. Nagyon aggódom Tisztelt Doktor Úr! Mi lehet a baja?