Mit mikor adhatunk a babának?

2015. december 2., szerda 12:27

 Üdvözlöm. 1 éves kisfiam a mai napig nem kapott tejterméket 6 hónapos tejpéptől ekcéma miatt. A doktornő szabad étrendet írt neki. De hogyan is kezdjünk hozzá? Mit adhatok neki először, és mennyit? A tápszer helyett adhatok neki tejet? Válaszát előre is köszönöm! 

Kedves Édesanya! A honlaponom részletesen összefoglaltam kérdéeseire a választ

 

http://drpatri.hu/csecsemk/5-hogyan-taplaljuk-kisbabankat

 

Tisztelettel 

Kapcsolódó cikkek

Kisfiam 6 hónapos lactogen harmony tápszert kap,pépeket stb.. Pár hete zöld a kakija és kemény! Gyermek orvosunknak meg említettem azt mondta majd beszélünk róla! Miért lehet ez betegség vagy csak váltunsk tápszert? Válaszát előre is köszönöm! 

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 8 hetes. Kb.6 hétig tudtam szoptatni, de sajnos elapadt a tejem. (Szülés után 3 héttel már menstruáltam, ekkor kezdte elutasitani a cicit, elkezdtem fejni, de így sem akarta nagyon elfogadni a tejet. Egyre kevesebbet tudtam fejni, összesen napi 10 mili tejet tudtam produkálni. 3 napja viszont fejés hatására sem jön a tej, próbáltam a szaporító fejést is, de hiába) Mióta csak tápot kap, székrekedése van, tudom, hogy kell egy kis idő a gyomrának, hogy megszokja. (3 napos korától kapja a Biogai Baby-t, akkor indítottak nála egy antibiotikum kúrát mert bele kakilt a magzatvízbe és nyelt belöle - császárral született). Sajnos az evés utáni büfivel gondjaink vannak, nagyon nehezen tud büfizni. Hiába büfiztetem, van, hogy étkezés után 2 órával tud kijönni a büfi. A gyermekorvosomtól azt a választ kaptam a problémámra, hogy türelem és kitartás kell egy babához, amivel maximálisan egyet is értek. De akkor sem tartom normálisnak, hogy ilyen nehezen tud büfizni. Válaszát elöre is köszönöm! Tisztelt: Balázska Anyukája 

Tisztelt Doktor Úr! Kislányomat pár hetes kora óta anyósom is pelenkázza. Miután a köldökcsonkja leesett bevallotta, hogy párszor tett rá a babapúderből. (sima bolti, nem gyógyszertári) Szépen leszáradt a csonk, nem látszik rajta semmi. Ugye nem okozott ezzel semmi bajt? Válaszát előre is köszönöm!