Két és fél éves gyermek, aki nem kakil

2015. április 23., csütörtök 08:46

Kérdés: Tisztelt Doktor úr, A kislányom, aki két és fél éves, már több mint egy hete nem kakil. Laevolacot adunk neki két hete, beadtuk neki a paraffinos fehér kanalast is, két napon át, illetve már két este kúpot is adtunk neki. A doktor néni azt mondta - amikor megkérdeztem, hogy mi van, ha ettől sem nem kakil -, hogy ne aggódjunk, a fehér kanalastól fog kalkilni. A fehér kanalas óta három nap is eltelt már. Mit tegyünk? Köszönöm, Krisztián 

Üdvözlöm. Egyetértek azzal, hogy ez a székeletürítési gyakoriság ritka. A fehér kanalas név nélkül nem megítélhető. Számos egyéb okot is figyelembe kell vanni, ha a szokványos székletlazítók és megfelelő étrendi szokások ellenére sincs széklet

Kapcsolódó cikkek

Tisztelt Doktor Úr! 2 hetes kisfiamnál légzés kimaradást ill. pár másodperces szünetet tapasztalok két lélegzetvétel között.Utána van, hogy gyorsabban vesz levegőt.Kérdésem az lenne mennyi lélegzet vétel kimaradás normáli egy percben a csecsemőknél?Voltunk kórházban emiatt, légzés figyelő bejelzett.Ott nem találtak semmit azt mondták a baba egészséges. Valamint kis végtagjai néha megrándulnk.Ez mennyire normális? Válaszát előre is köszönöm!sét. 

Kérdés: Doktor úr, A kisfiam fitymájánál egy sárga kisebb borsó nagyságú dudorra lettem figyelmes a bőr alatt.Védőnőt felhívtam azt mondta ne aggódjak váladék,de már 2 hete ott van és addig nem húzható hátra a bőr.Forduljak orvoshoz? 

 Tisztelt Doktor úr! A kisfiam 9 hónapos, és elkapta a hasmenés vírust. 3 nap láza, és 3 nap hasmenése volt. Az orvosunk kért egy rutin vérképet, és szerinte a vérlemezke szám alacsony, ami utalhat komolyabb bajra is, de lehet hogy a vírus okozza. Ezért 2-3 hét múlva kontroll vérvételre kell mennünk. Az alábbiakban van eltérés a fiamnál. : Thrombocyta: 134 (ref.350-660) Neutrophyl: 9,0 (ref.30-47) eosinophyl: 0,02 (0,10-8,00) fehérvérsejt : 5,23 (ref.10,00-18,00) Ön mit gondol? Nagyon meg vagyok ijedve. Ugye nem leukémia vagy ilyesmi?? Köszönöm a v