Gyógyszeradagolás

2015. október 15., csütörtök 08:55

Tisztelt Doktor úr! 9 hetes, kizárólag anyatejes babámnál az orvosa kismértékû vérszegénységet állapîtott meg,amire 3 féle gyógyszert îrt fel neki, Viszont a patikában 2 patikus is azt mondta, hogy azokat nehogy adjuk már egy ekkora babának fôleg úgy,hogy anyatejes és hogy ennek az orvosnak már nem ez az elsô 'mellényúlása". Teljesen elbizonytalanodtam. Súlygyarapodása egyébként megfelelô, 3000 grammal született, most 4600 gramm. Õnnek mi erröl a véleménye? 

 A gyógyszerrendelés megalapozott kórismén kell, nyugodjon. Ha ilyen típusú kérdés van, vissza kell menni a kezelőorvoshoz, s tisztázni, mi okozta a zavart.

Kapcsolódó cikkek

 Mi Angliában élünk a kisfiammal aki 3 éves . Kb 2-3 hónapja köhög egyfolytában . Akárhányszor elviszem az orvoshoz mindig azt mondjak hogy majd elmúlik . Ez csak nátha . Tény és való hogy hallom hogy az orra mintha élvolna dugulva. Horkol is mert nem kap levegőt . Már kipróbáltam szinte mindent . Orr csepp, orr szívás , kamilla gozoles stb. Kicsit száraz és néha picit hurutos köhögést hallok. Esetleg használhatnak gyerek fluimucilt? Előre is köszönöm válaszát

 

Tisztelt Dr. Úr! 15 hós gyermekem nekiszaladt az épp nyíló ajtónak. Beütötte a fejét, rögtön felsírt, úgy 10-15 perc után sikerült megnyugtatni Fején lett egy púp illetve egy kis kék folt körülötte. Feleségem a nagy ijedségben el akarta vinni orvoshoz, de lebeszéltem róla. A gyerek 20 perc múlva már nevetve szaladgált. Nem volt zavart, nem hányt utána. Mi a vélemény, mikor szükséges az orvosi vizsgálat hasonló esetben? Köszönöm válaszát!

Szalmonellával kapcsolatban kérdezem 3 éves és egy 10 hónapos gyerekek nagymamájaként.Másik nagymama pesti unokájánál volt,aki szalmonellás fertőzéssel most jött ki a kórházból."Elhozhatja" ő a gyerekeknek a betegséget? Másik kérdésem,hogy kb.2 hét múlva találkoznak a gyerekek személyesen a szalmonellán átesett unokatestvérrel.Fertőzhet még? Azért is aggódom, mert a 3 éves kis unokám májusban bélelzáródással volt kórházban, ami szerencsére rendeződött műtét nélkül, de nem hiányozna neki most meg egy szalmonellás fertőzés. üdvözletem