Gyermekem 7 hete beteg

2015. szeptember 4., péntek 09:10

Tisztelt dr. Úr! A 3 éves kisfiam problémája 2015.július 2. hetében hőemelkedéssel kezdődött amit 5 napos 38 fokos láz követett. Ekkor felső léguti problémára gondoltak. Ezt követően voltunk Fül-orr-gégészeten, ott azt mondták hogy semmi olyan problémát nem látnak ami ilyen magas lázat tudna produkálni. voltunk hasi ultrahangon is és ott is mindent rendben találtak , de eközben végig hőemelkedése volt. A betegség kezdetétől számítva (Július 2. hetétől) követő 2 hét után ismét lázas lett , véres nyákos széklet és hasmenés (de a hasmenés csak pár napig tartott). Ekkor vérvétel, vizelet tenyésztés és széklettenyésztést kért a dr. nő.A széklet tenyésztés eredménye szalmonell B+ lett. A vérvétel eredménye18-ból 11 érték eltér. GPT 57 U/L + <40 LDH 675 U/L + 240-480 CRP 10.3 mg/L + < 5,0 Wbc 16,30 G/L + 5.50-15,50 Rbc 4,26 T/L - 4,70-6,10 Hgb 103 g/L - 135-170 Hct 0,310 L/L - 0,320-0,450 MCH 24,2 pg - 27,0-31,0 Neut 38,1 % - 40,0-74,0 Lymph 48,8% + 19,0-41,0 Mono11,5% + 3,4-9,0 Kapott antibiotikumot Ospamoxot. de még mindig volt hőemelkedése. Ezután pedig Sumetrolint kapott. Augusztus 10-én pedig ismét belázasodott (ekkor még szedte a sumetrolint) 39°C másnap 38 °C körül volt de azóta is állandó a hőemelkedése a mai napig. Kivéve reggelente akkor 36.8 körül van. Napközben általában 37 és 37,5 °C között ingadozik neki. De a mai napon már felkúszott 37,7-ig Ez az egész dátum szerint Július 7-e óta tart. A dr.nő azt mondta hogy addig míg ki nem ürül a szervezetéből a szalmonella addig ez így lesz és ez akár hónapokig is eltarthat. A kérdésem az lenne hogy tényleg így van-e? Én attól félek hogy sokkal komolyabb problémája van és elsiklunk mellette mert mindenki csak a szalmonellára koncentrál. Bár igaz lenne hogy "csak" erről lenne szó. Ön mit javasol hová forduljunk hogy kizárjuk a legrosszabat? Vagy meddig várhatunk még? Egyébként játszik, szaladgál, kiabál stb.étvágya is van. A dr. nő szerint nem úgy néz ki mint aki beteg. Csak borzasztóan aggódom hiszen már 7 hete hogy beteg. elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett a mondandóm. Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm! Lehetséges, hogy egymást követő infekciókról van szó - ezt az Ön által említett két hetes szünet is alátámasztja. Úgy látom, a kollégával szoros a kapcsolat. Ez biztosítja, hogy az esteleges ismételt vagy kiterjesztett vizsgálatokra sor kerülhessen szükség esetén.

Kapcsolódó cikkek

KISFIAM 4.5 EVES EKCEMAS A BORE EZERT DÖNTÖTTUNK A BARANYHOMLO ELLENI VEDOOLTAS BEADASANAL.5 HÉT ELTELTE UTÁN KIJOTT A HASAN 2 HIMLO.AZ LENNE A KERDESEM, HOGY EBBEN AZ ESETBEN SZÜKSÉGES-E A MASODIK (ISMÉTLŐ) OLTAS BEADASA? KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT. MARTI 

 Kedves doktor úr! Unokám nyolc éves, most nyáron két hónapon át folyik az orra. Az orr-fül-gégész azt mondja semmi baja a gyermeknek. Nagyon rossz ez a kislányunknak egy nap tízszer is kell orrot fújni. Allergia ki van zárva vizsgálva lett allergiára . érem, ha van tanácsa kérjük segítsen. Előre is köszönöm szívességét.

Tisztelt Doktor Úr! Kislányomat pár hetes kora óta anyósom is pelenkázza. Miután a köldökcsonkja leesett bevallotta, hogy párszor tett rá a babapúderből. (sima bolti, nem gyógyszertári) Szépen leszáradt a csonk, nem látszik rajta semmi. Ugye nem okozott ezzel semmi bajt? Válaszát előre is köszönöm!