Búb a fejen

2015. szeptember 23., szerda 13:37

Tisztelt Dr. Úr! 15 hós gyermekem nekiszaladt az épp nyíló ajtónak. Beütötte a fejét, rögtön felsírt, úgy 10-15 perc után sikerült megnyugtatni Fején lett egy púp illetve egy kis kék folt körülötte. Feleségem a nagy ijedségben el akarta vinni orvoshoz, de lebeszéltem róla. A gyerek 20 perc múlva már nevetve szaladgált. Nem volt zavart, nem hányt utána. Mi a vélemény, mikor szükséges az orvosi vizsgálat hasonló esetben? Köszönöm válaszát!

Ez függ az eseménytől illetve a gyermektől is. Ha nagyobb lendületű esemény, pl nekicsapódás történik ( pl. felborul bevásárlókocsi) , elkerülhetelen a vizsgálat még akkor is, ha nincs külsérelmi nyom. Akkor is látni kell, ha az eseményt nem látta pontosan senki. Amennyiben a gyermek bágyadtabb, hány, aluszékony, zavart természetesen gyorsan sort kell keríteni az orvosi vizsgálatra.

Kapcsolódó cikkek

Tisztelt Doktor Úr! Ismerősöm 2 éves kisbabája folyton popsitörlő kendőt rágcsál. Mindig újat és újat vesz elő,napi szinten akár többet is. Az egész kendőt betömi, a szájában habzásig forgatja, a kendőből kioldódott anyagot lenyeli. A szülők engedik, mondván,hogy nincs benne semmi a szervezet számára káros anyag, hiszen babáknak készült. Szeretném kérdezni,hogy a fulladásveszélyen túl, valóban ártalmatlan a kendőből a baba szervezetébe jutó anyag? Nem jelez már függőséget az, ha a gyerek napi rendszerességgel "fogyasztja" a popsitörlőt? Az összetevőket látva én azt gondolom, hagy abban valamiféle lúgos anyag, kémiai vegyületek, kozmetikai, bőrápoló szerek vannak beitatva, és csakis külsőleg szabadna használni. Nem félő, hogy a későbbiekben esetleg valamilyen máj vagy vese elégtelenség / károsodás, nyelőcső rendellenesség, allergia, gyomor vagy bélpanaszok, ne adj Isten legrosszabb esetben valamiféle rákbetegség léphetnek fel? Válaszát előre köszönöm! 

Hogyan óvjam gyermekem a túlzott napfénytől? Katalin

 

 Tisztelt Doktor úr! A kisfiam 9 hónapos, és elkapta a hasmenés vírust. 3 nap láza, és 3 nap hasmenése volt. Az orvosunk kért egy rutin vérképet, és szerinte a vérlemezke szám alacsony, ami utalhat komolyabb bajra is, de lehet hogy a vírus okozza. Ezért 2-3 hét múlva kontroll vérvételre kell mennünk. Az alábbiakban van eltérés a fiamnál. : Thrombocyta: 134 (ref.350-660) Neutrophyl: 9,0 (ref.30-47) eosinophyl: 0,02 (0,10-8,00) fehérvérsejt : 5,23 (ref.10,00-18,00) Ön mit gondol? Nagyon meg vagyok ijedve. Ugye nem leukémia vagy ilyesmi?? Köszönöm a v