Baba nyákos széklettel

2015. február 16., hétfő 07:03

Tisztelt Doktor úr! 2,5 hónapos kisfiam, anyatejes eddig teljesen normális széklete 1 hete megváltozott zöldes erősen nyákos lett! Gyermekorvosunk javaslatára répapürét kapott 2 napig reggel este 2-3 kiskanállal...amióta kapta nincs széklete, 3 napja egyátalán! Egyszer egy kevéske (szintén nyákos de sűrűbb) hőmérőzés közben. Mennyire nagy a baj? Mit tegyünk? Az orvosunk szabadság miatt nem elérhető...van valami teendő vagy a szoptatástól helyre jön a dolog? Válaszát előre is köszönjük!!! 

Üdvözlöm. A z anyatej mellett is simán nyákos lehet a széklet. Legtöbbször egyetlen megtekintetéssel valószínűsíthető, hogy nem fertőző hasmenésről van szó, ebben az esetben nincs is szükség mikrobiológiai vizsgálatokra. Az anyatejen természetesen nincs mit változtatni, de mellette előfordulhat, hogy 4-5 napig sincs széklet. Ha ezt követően erőfeszítés nélkül normál állagú székletet ürít a pici, akkor semmi teendő. Ha ennyi ideig sem történik semmi, nem spórolható meg az újabb konzultáció. Szabadságra meg bárki mehet, biztosan helyettesítéssel ellátja valaki a teendőket.

Kapcsolódó cikkek

 Tisztelt Doktor Úr! 3 és fél éves kislány unokám szeptemberben kezdte újból az óvodát és két hete már otthon is van, mert hasmenése lett. Tulajdonképpen, ha diétázik, (pirítós, főtt burgonya stb.) akkor minden rendben, de aztán újból kezdődik megint a hasmenés, ahogy más ételt is eszik. Ez megy már második hete. Ma újból visszavitte a lányom a gyerekorvoshoz, aki azt mondta, hogy szerinte vagy szalmonella, vagy coli fertőzés. Azt javasolta, hogy vegyen a patikában olyan gyógyszert, ami segít helyreállítani a bélflórát.. Nem szeretném túlreagálni a dolgot, de egyik sem egy egyszerű kis betegség. Bár a kislány- hála Istennek - nem tűnik betegnek, a közérzete jó, azért attól félek legyengíti őt ez az állapot. Mit lehet tenni? Kérem adjon tanácsot! Aggódó Nagymama 

Hogyan óvjam gyermekem a túlzott napfénytől? Katalin

 

 Kedves Dr úr! Lányom 14 éves tavaj nyár elején kapott egy betegséget ami a szájában kiütéses vagy holyagos formában jelent meg ami fájdalommal járt.Ez gyomor fájdalommal és lázzal jött orvostól orvosig jártunk vért vettek amiből az derült ki hogy a szervezetéből az összes vasat el tüntette így vas gyógyszert is kaptunk.A vérét tenyesztesre küldtek de nem tudták meg hogy mivel álltunk szembe.csak inni tudot szivoszalal enni az első 5-6napba egyáltalán nem majd pureket és krém turokat .kb 10 napig tartott. Most megint kezdődik csak annyi különbséggel hogy láz meg nem volt de a gyomor fajdalomon túl vagyunk .A szájába meg jelentek kiutesek vagy a holyagok és fájdalmas alig tud enni,de meg eszik,a torka is fáj mint akkor .már nem tudom hogy segitsek neki.!!! Üdvözlettel :nagyon aggódó anyuka.