Antibiotikumtól legyengülve?

2016. június 7., kedd 08:02

Jo napot doktor ur! Zsofika kislanyom 22 honapos lesz most 17.en es eleg surun beteg , nathas sokat de abbol is nezen gyogyul meg hajlamos a hörghurutra sajnos allergiarol nem tudom hogy lenne. Kap c vitamint melle meg multit is. Most s beteg 2uveg antibiotikumot kell mire helyre jonn nagyon agodom hogy ez a sok gyogyszer ar t neki . Kap gyumolcsot is zoldseget csak fozve eszik .Most fogunk.majd idopontot kerni neki pulmonologiara is. Ön szerint mert enyire beteges lehetseges hogy a sok antibiotikum legyengitete teljesen az immunrendszeret??? Egy nagyon agodo anya. Elore is koszonom valaszat 

Üdvözlöm. Az antibiotikum funkciója, hogy besegítsen az immunrendszernek, nempedig, hogy legyengítse azt. Ezért kell körültekintően megválasztani az alkalmazás idejét, a kiválasztani a legmegfelelőbb készítményt. Amennyiben az átlagot érzékelhetően meghaladóan beteges valaki, vagy az átlagnál súlyosabb módon zajlanak az infekciók, indkolt ennek okának keresése - ez gondos fizikális vizsgálattal általában nem tárható fel.

Kapcsolódó cikkek

Tisztelt Doktorúr! A közel öt éves kisfiam nagyon sokszor ébred éjszaka, négyszer-ötször jön át a mi ágyunkba. Ha felébredek rá, akkor visszakísérem, s ülök az ágyán fél órát-órát. Ilyenkor hallgatom a lélegzetvételét, s ijesztő, amit tapasztalok. Több, mint egy éve figyelgetem, nem változik a helyzet, ahogy nő. Nem beteg, nem náthás! Mintha elakadna a levegővétele, mintha elzárná valami a levegő útját, küzd, s nem kap levegőt, aztán hirtelen mozdul, s újra lélegzik. De csak egy-két percig, aztán kezdi előlről. Nem igazán horkol, csak úgy, mint a többi gyermekem. Leginkább ilyenkor a hátán fekszik, de van, hogy oldalán fekve is ez a helyzet. Persze, hogy szegénykém így nem alszik folyamatosan, s állandóan felébred! Kérdésem: Ez az apnoe? Szervi oka van? Kinövi? Mi legyen a következő lépés? Gyermek fül-orr-gégész, vagy alvásambulancia? Kell-e egyáltalán ezzel foglalkoznom? Van, aki megfullad emiatt álmában, vagy csak a másnapi fáradtság a következménye? Köszönöm előre is a választ: egy aggódó anyuka 

 Tisztelt Doktor úr! A kisfiam 9 hónapos, és elkapta a hasmenés vírust. 3 nap láza, és 3 nap hasmenése volt. Az orvosunk kért egy rutin vérképet, és szerinte a vérlemezke szám alacsony, ami utalhat komolyabb bajra is, de lehet hogy a vírus okozza. Ezért 2-3 hét múlva kontroll vérvételre kell mennünk. Az alábbiakban van eltérés a fiamnál. : Thrombocyta: 134 (ref.350-660) Neutrophyl: 9,0 (ref.30-47) eosinophyl: 0,02 (0,10-8,00) fehérvérsejt : 5,23 (ref.10,00-18,00) Ön mit gondol? Nagyon meg vagyok ijedve. Ugye nem leukémia vagy ilyesmi?? Köszönöm a v

 Tisztelt Doktor Úr! Van egy 6 éves kisfiam, akinél pár napja észleltem egy dudort, borsónyi csomót pár centivel a köldöke felett. illetve a napokban azt is, hogy a köldöke közepe kitülemkedik,kiáll. mi lehet a probléma? ezzel a saját házi gyermekgyógyászunkat kell felkeresnem? nagyon szépen köszönnöm válaszát!