Antibiotikum három naposan

2016. szeptember 15., csütörtök 08:52

Üdvölöm! Kisfiam 3napos es streptococcus fertőzést kapott. A terhességem során kimutattak a streptot, ezert Klion Dt, a 36.heten Augmentin duot kaptam. A 39.hét végén magzatvíz szivargassal indult a szülés, kb fél egykor. Kb 7.30 kor vénásan antibiotikumot kaptam es 9.35re született meg pici fiam. Azóta ő napjában kétszer kap antibiotikumot. Kérdésem lenne, milyen problémákat okozhatott igy nála a fertőzés? Meddig kell kapnia a kórházban az antibiotikumot, illetve azt követően milyen eséllyel okozhat tovabbi bajt a szervezetében? Jelenleg tünetmentes, milyen tünetekre kell fokozottan figyelni es mennyi idős koráig? Ugy tudom nagyon aggresszív a betegség, ebben az esetben mekkora az esélye, hogy par napos lefolyasú halálos vagy agykárosodassal járó probléma merül fel. Ha tüneteket produkál, antibiotikum mellett vagy azt követően, mi és milyen eséllyel alkalmazható további kezelés. Köszönöm válaszát. 

Üdvözlöm. Szabadságról visszaérve talán ez a válasz már kései: Nem okoz gondot az antibiotium, időben adva a babának az infekció sem!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Kedves doktor úr! Van egy 5 hónapos kisfiam,aki egészséges és vidám baba,viszont kb egy hónapja szokásává vált hogy jobb lába sarkával megrúgja a saját heréit.Ezt a hererúgdalózást képes lenne egész nap csinálni ha hagynám és sajnos annak ellenére is ezt teszi hogy próbálom elterelni róla a figyelmét akár evés vagy játék közben.Nagyon aggódom amiatt,hogy ezzel kárt tehet magában és a későbbiekben ebből valamilyen egészségügyi probléma adódhat.Attól tartok ezt nem játékból csinálja és szörnyen aggaszt hogy nem tudom mit tehetnék hogy leszoktassam erről. Kiváncsi vagyok a doktor úr véleményére és arra,hogy valóban aggódnom kelkene-e gyermekem e rossz szokása miatt,már ha ez egyáltalán szokásnak nevezhető?! Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! 

Tisztelt dr. Úr! A 3 éves kisfiam problémája 2015.július 2. hetében hőemelkedéssel kezdődött amit 5 napos 38 fokos láz követett. Ekkor felső léguti problémára gondoltak. Ezt követően voltunk Fül-orr-gégészeten, ott azt mondták hogy semmi olyan problémát nem látnak ami ilyen magas lázat tudna produkálni. voltunk hasi ultrahangon is és ott is mindent rendben találtak , de eközben végig hőemelkedése volt. A betegség kezdetétől számítva (Július 2. hetétől) követő 2 hét után ismét lázas lett , véres nyákos széklet és hasmenés (de a hasmenés csak pár napig tartott). Ekkor vérvétel, vizelet tenyésztés és széklettenyésztést kért a dr. nő.A széklet tenyésztés eredménye szalmonell B+ lett. A vérvétel eredménye18-ból 11 érték eltér. GPT 57 U/L + <40 LDH 675 U/L + 240-480 CRP 10.3 mg/L + < 5,0 Wbc 16,30 G/L + 5.50-15,50 Rbc 4,26 T/L - 4,70-6,10 Hgb 103 g/L - 135-170 Hct 0,310 L/L - 0,320-0,450 MCH 24,2 pg - 27,0-31,0 Neut 38,1 % - 40,0-74,0 Lymph 48,8% + 19,0-41,0 Mono11,5% + 3,4-9,0 Kapott antibiotikumot Ospamoxot. de még mindig volt hőemelkedése. Ezután pedig Sumetrolint kapott. Augusztus 10-én pedig ismét belázasodott (ekkor még szedte a sumetrolint) 39°C másnap 38 °C körül volt de azóta is állandó a hőemelkedése a mai napig. Kivéve reggelente akkor 36.8 körül van. Napközben általában 37 és 37,5 °C között ingadozik neki. De a mai napon már felkúszott 37,7-ig Ez az egész dátum szerint Július 7-e óta tart. A dr.nő azt mondta hogy addig míg ki nem ürül a szervezetéből a szalmonella addig ez így lesz és ez akár hónapokig is eltarthat. A kérdésem az lenne hogy tényleg így van-e? Én attól félek hogy sokkal komolyabb problémája van és elsiklunk mellette mert mindenki csak a szalmonellára koncentrál. Bár igaz lenne hogy "csak" erről lenne szó. Ön mit javasol hová forduljunk hogy kizárjuk a legrosszabat? Vagy meddig várhatunk még? Egyébként játszik, szaladgál, kiabál stb.étvágya is van. A dr. nő szerint nem úgy néz ki mint aki beteg. Csak borzasztóan aggódom hiszen már 7 hete hogy beteg. elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett a mondandóm. Válaszát előre is köszönöm.

3,5 èves kislànyom túl van egy Actil duo kúràn. Hallgatozàs utàn mondta drnő, hogy mèg tele van vâladékkkal. Tegnaptól kapja az amroxol szirupot, de nem igazân szakadozik a vàladèk, nem köhög tőle. Aggódom a pangó vàladèk miatt.